Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Výborná a zdravá večeře

0.0
Výborná a zdravá večeře

Potřebné ingredience

GRILOVANÁ ZELENINA - cukety, předem povařená mrkev, paprika (+ koření adžika, sůl, pepř, olivový olej) ******* LILKOVÁ SMĚS - 1 lilek, sezamová pasta Tahini, česnek, citronová šťáva, olivový olej, sůl, pepř ******* čestvá okurka, rajče, bazalka

Postup přípravy

Cukety, mrkev a papriku pokrájíme na větší kousky a v míse promícháme s olejem a kořením. Dáme na plech a při vysoké teplotě grilujeme dokřupava. Necháme vychladnout.
Lilek omyjeme, podélně rozpůlíme, posolíme a necháme 30 minut "vypotit". Poté ho omyjeme, osušíme, potřeme ze všech stran olejem a v troubě grilujeme asi 10 - 15 min. do měkka. Po zchladnutí nakrájíme na větší kostky a smícháme se sezamovou omáčkou (asi 2 - 3 lžíce Tahini + 1 - 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z půlky citronu, trochu olivového oleje, sůl a pepř promícháme).
Okurku překrojíme na polovinu a nakrájíme na širší klínky, rajčata na měsíčky.
Vše upravíme na velký talíř, osolíme, opepříme a posypeme čerstvou bazalkou.

Jako příloha jsou dobré zapečené plátky bylinkového chleba s hermelínem, tenké sezamové plátky (Mini Toast), tortilla chips,.....co kdo má rád!!

Zapečené plátky bylinkového chleba s hermelínem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kekina 24. 7. 2008, 16:59
Jezisi to je krasny a ja mam takovej hlad (child12) (child12) (child12) A konecne zadnej dort ;-) V nedeli udelam (Y) (L)
alfleila 24. 7. 2008, 18:56
@kekina Tak honem něco slupněte, chodit sem s prázdným žaludkem, to není moc dobrý nápad... ;-) ;-)
spílja 24. 7. 2008, 16:25
No tak,to je bomba,po těch k 1-,2,.......100,-narozeninám,pro holčičku,pro babičku,pro starostu,pro slávistu......,konečně něco a ještě k tomu zdravého k "jídlu"Kde se dá ,prosím koupit ta sezamová pasta?JanaS.
alfleila 24. 7. 2008, 16:36
@spílja Taky jsem si říkala, že to sem chce nějakou změnu a trochu si oddechnout od toho sladkého! Sezamovou pastu seženete v každé dobré zdravé výživě. Prodává se bez i se solí. Ale doporučuji tu bez soli, dosolit si můžete vždycky sama a podle svého. Jestli budete zkoušet, tak ať se daří!!! (hello)
spílja 24. 7. 2008, 16:42
@alfleila Tak to je fajn,zdravou v. mám za rohem, na Pankráci přikoupím potřebnou zeleninu,teď mají "výstavní "lilky i cukety,už se těším.Ještě jednou dík,JS
alfleila 24. 7. 2008, 18:53
@spílja Nemáte vůbec zač, Jani! Pak dejte věděť jak Vám chutnalo!!
spílja 31. 8. 2009, 12:08
@alfleila Úplně jsem zapomněla ...moooc jsme si pochutnali,a k tomu ta opečená bagetka,no prostě nenalézám vhodná slova ,kt. by vyjádřila tu slast.Úžasně jedlé,chutné,...na rozdíl od těch" fialových umělotin". :-)
alfleila 31. 8. 2009, 20:47
@spílja TO jsem ale opravdu moc ráda, že chutnalo!! Jen si nejsem jistá, co máte na mysli těmi "fialovými umělotinami" :-$
veveřice 1 24. 7. 2008, 15:57
mám dotaz :-$lilek se loupe a nebo se jí i se slupkou? :-$
alfleila 24. 7. 2008, 16:11
@veveřice 1 Záleží na Vás, Lidko. Můžete ho klidně oloupat, ale když ho budete péct v troubě, tak určitě se slupkou, jinak by se Vám mohl rozblemcnout ;-) Mně nejvíc chutná se slupkou, už pro tu chuť (Y)
cucoriedka 23. 7. 2008, 22:38
Mňami mňami !!!! (clamp) (clamp) (clamp)
alfleila 24. 7. 2008, 15:53
@cucoriedka A k tomu (D) (L)
rampy 23. 7. 2008, 22:27
No teda????????? (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)hned bych si nabídla!!!!! (jidlo)Zrovna hledám něco podobného a najednou takováhle inspirace :-) ;-)Moc díky (hello) (hello) (hello)
alfleila 24. 7. 2008, 15:52
@rampy Tak to jsem moc ráda, že jsem Vám pomohla s inspirací! Opravdu doporučuji vyzkoušet, hlavně ten lilek nemá chybu, vždycky zmizí jako první ;-) (hello)
dominok 23. 7. 2008, 22:18
miluji grilovanou zeleninu a ten váš talířb vypadá naprosto neodolatelně :-) |:o) (F) (pl) (zajic)
alfleila 24. 7. 2008, 15:49
@dominok Není nad grilovanou zeleninku.....je zdravá, chutná a dokonce i zasytí (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie