(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem
Potřebné ingredience
Ingredience:
100 g másla, může být v kvalitě bio (jak uvádí originál)
100 g javorového sirupu
špetka soli
100 g hladké přeničné mouky (bio)
80 g jemně mleté špaldové celozrnné mouky (bio)
100 g semínek a nahrubo nasekaných ořechů (např. 50 g slunečnice a 50 g ořechů nebo mandlí)
1 lžička mleté skořice nebo špetka mleté pravé vanilky
Postup přípravy
Příprava:
Předehřejte troubu a nachystejte dva si plechy (potřít nebo vyložit papírem).
Elektrickým šlehačem utřete v misce máslo a pomalu zašlehejte javorový sirup smíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. (Máslo se sirupem se sice moc nespojí, ale ničemu to nevadí) Přimíchejte pomalu obě mouky a skořici a nakonec vmíchejte vařečkou ořechy a semínka. Je-li těsto lepivé, přidejte lžíci mouky. Tvarujte kuličky nebo hrudky (lžičkami nebo rukama), klaďte na plech a pečte asi 20 minut.
Je to moc rychlé a sladké tak akorát. Navíc hrudky krásně při pečení voní.
Tip na obměnu (müsli hrudky): do těsta přidejte o jednu lžíci javorového sirupu víc a k mouce přidejte 2 lžíce mletých ovesných vloček.
Předehřejte troubu a nachystejte dva si plechy (potřít nebo vyložit papírem).
Elektrickým šlehačem utřete v misce máslo a pomalu zašlehejte javorový sirup smíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. (Máslo se sirupem se sice moc nespojí, ale ničemu to nevadí) Přimíchejte pomalu obě mouky a skořici a nakonec vmíchejte vařečkou ořechy a semínka. Je-li těsto lepivé, přidejte lžíci mouky. Tvarujte kuličky nebo hrudky (lžičkami nebo rukama), klaďte na plech a pečte asi 20 minut.
Je to moc rychlé a sladké tak akorát. Navíc hrudky krásně při pečení voní.
Tip na obměnu (müsli hrudky): do těsta přidejte o jednu lžíci javorového sirupu víc a k mouce přidejte 2 lžíce mletých ovesných vloček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé