Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 61 návštěvníků)

Podmáslový chlebík - opravdu super

0.0
Podmáslový chlebík - opravdu super

Potřebné ingredience

320 ml podmáslí, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička kmínu (já dávám mletý), 120 g žitné mouky (tmavá chlebová), 380 g hladké mouky, 1 1/2 lžičky sušeného droždí, dle chuti semínka (dýňové, slunečnicové, lněné, sezamové) já dávám všechny.

Postup přípravy

Vše v pořadí jak je psáno dáme do pekárny zapneme na program 4 (Moulinex) a za necelé 4 h. vyndáme super chutný chlebík. Včera jsem ho prvně upekla a dnes jsem ho musela upéct znovu a to co je na fotce mi z něho zbylo. Opravdu stojí za to.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lucy80 8. 1. 2012, 20:25
Super recept. Chleb je vlacny a kurka vyborna. V Etě jsem dala program 2 celozrny. |:o) |:o)
Maderka 11. 1. 2011, 20:50
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) není víc co doddat prostě (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
máza2 2. 3. 2009, 18:39
Dobrý večer, jdu na váš chlebík, jen mám dilema: mám také Moulinex a program 4 je sladký chléb, já všechny chleby zatím pekla na 1 nebo na 2, tak to asi radši dám na tu jedničku. Pak se ozvu, jak to dopadlo. Jana
kurel 28. 1. 2009, 9:47
Výborný chlebík. Děkuji za receptík. Dneska jdu dělat další. (L)
Petra (Kája + Honzík 20. 11. 2008, 11:23
Šárko, díky za recept (F) Chleba je naprosto úžasný, jemňounký, prostě výborný (clamp) (clamp) (clamp) jo a dělala jsem bez semínek, rodina je moc nemusí ;-)
fája 17. 6. 2008, 11:12
Dobrý den, Šárko, tak chlebík jsem taky vyzkoušela, jen jsem nedávala semínka - já je mám sice ráda, ale zbytek rodiny ne, tak si ho pak někdy upeču jen pro sebe. Je vynikající. Mám pekárnu Eta Maxima a jsem s ní zatím moc spokojená - pekla jsem na program Klasik, váha 0.9 kg a kůrka tmavá. Díky moc za recept (F) (F) (L) (L) Jana
bukos 10. 5. 2008, 21:52
Tenhle chlebík dělám už dlouho a je opravdu výborný ....i druhý den je krásně vláčný...tedy jestli zbyde (smich) (clamp) (clamp)
alfa30 10. 5. 2008, 14:27
Chlebík vypadá dobře ... jen "podmáslový" se píše s tvrdým ý ... :-$
Rinečka 10. 5. 2008, 16:39
@alfa30 Lenko, je opravdu výborný, dnes jsem pekla další a zase se povedl. To je ale ostuda, chybička se vloudila ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie