Fakt dobrý zákusek s pudinkem a zakysanou smetanou od tety Ireny

Potřebné ingredience
na těsto:5 vajec25 dkg moučk. cukru25 dkg pol. mouky1 prášek do pečiva1 dcl oleje1 dcl teplé vodykakaodále:1 vanilkový pudink1/2 l mléka2 balíčky vanilkového cukru2 zakysané smetanyna posypání: ořechy, čokoládu, mandle, atd.
Postup přípravy
Pak těsto rozdělíme na 2 díly. Do jednoho nasypeme kakao a druhé necháme žluté.
Obě těsta vylijeme jedno po druhém (vedle sebe, na sebe, cik cak - je to jedno) na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech nebo na pečící papír. Těsto je pak různě dvoubarevné a vypadá to hezky i na řezu.
Pudink uvaříme v 1/2 litru mléka a uvařený - horký nalejeme cik-cak na těsto (ještě neupečené těsto).
Pečeme:
- plyn. trouba - asi na 3
- el.trouba - asi na 200 (dávám míň asi 175)
- pečeme 25-30 min (jám jsem měla upečeno v el. s horkovzduchem za 15 min při 175) - tak skákejte k troubě radši častěji :-)
Až se buchta upeče (zkouším vždy špejlí), uděláme polevu ze zakysané smetany a van. cukru a vychladlou buchtu potřeme. Nahoru nasypeme co dům dá. Já jsem dnes dala oříšky a hořkou čokoládu. Někdy nasypu jen granko.
Lepší je nechat ji uležet v ledničce do druhého dne, aby smetana ztuhla.
Dávám raději do menšího, ale hlubšího plechu, buchta je potom vyšší.
Nepečte ji moc často, fakt je dobrá:-).
Ať vám chutná.
Chcete opravdu smazat recept?

Přísady smíchám dle návodu a rozdělím na dva díly. Do jednoho dám kakao

Jedno těsto za druhým vylijeme na plech (vymazaný a vysypaný hr. moukou nebo vyložený pečícím papírem

Pak na těsta vylijeme pudink (cik-cak)

Pečeme dle návodu

Detail upečeného těsta

Vychladlé těsto potřeme zakysanou smetanou s cukrem a posypeme tím, co doma máme (čokoláda, oříšky, granko, kakao,..... záleží na vás)

Smetana by měla ztuhnout do druhého dne, ale jestli je to silnější, než vy, neváhejte :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu









































