Dort CHOBOTNICE S POKLADEM

Potřebné ingredience
kakaový korpus(3 plechy) :10 vajec, 30 dkg pol.mouky, 30dkg cukr moučka, 5 lžíc kakaa, 3 lžíce oleje, 3 lžičky pr.do peč.
Krém (3 dávky): na jednu dávku: 1 máslo 250g, 15 dkg moučkového cukru, 1/4l mléka, 4 dkg gustinu, rum, kakao
Marcipán: 1 krabice (400g) sušeného polot. mléka, 800g moučkového cukru, mandlové aroma, 4 lžíce vody (pak přidávám dle potřeby),kukuřičný sirup 4 lžíce, barvivo - marcipán jsem dělala na dvakrát
Pokud jsem potřebovala zahustit, použila jsem mouč.cukr .Musí vziknout hmota jako plastelina
Ovoce - banány
Postup přípravy
Těsto na 2 plechy: 6 bílků vyšleháte s 9dkgcukru, potom přidáte postupně 6 žlouků a 9 dkg cukru, krásně to našleháte a přidáte 2 lžíce oleje a kakao cca 2 lžíce. Vypnete šlehač a ručně zapracujete 18 dkg polohrubé mouky s 2 lžičkami pr.do.peč.Rozdělíte na plechy.
3plech byl ze 4 vajec, 12 dkg mouky a 12 dkg cukru, 1 lžíce oleje a 1,5 lžíce kakaa, 1 lžička pr.do.peč. - stejný postup jak u prvních plechů.
Krém: Máslo vyšleháme s cukrem, z mléka a gustinu uděláte puding, ten za občasného míchání vychladíte a přidáte k máslu. Nakonec dochutíte rumem a kakaem
Dort - korpus s plechů jsem rozdělila na půlky, takže mi vzniklo 6 korpusků. 4 na truhlu, 2 na víko. Naplnila jsem krémem a banány. a zvlášť dort i víko potřela slabě krémem a dala na 3/4 hod do mrazničky. Potom jsem potahovala marcipánem.
Figurku jsem dělala 3 dny předem, aby trochu ztvrdla, stejně tak hvězdici i škebly a korálky.
Potahovala jsem světlou hnotou , do ní jsem pak vyryla rýhy, aby to připomínalo prkna a v trošce alkoholu (manželové whisky) jsem rozpustila gelovou hnědou barvu od Wiltnu - může být i kakao) a štětečkem potřela. Gelovkou jsem pak štětečkem dodělala tmavší místa - suky a podobně.
Aby byla trochu pootevřená, podložila jsem víko 4 klíny z marcipánu, které jsem také udělala 3 dny předem.
Dort byl na objednávku pro jednoho milovníka chobotniček. :)

pohled ze shora

detail

detail

chobotnička

bedna bez chobotničky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
































































































































































































