Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kedlubajda - použijte i listy :o))

0.0
Kedlubajda - použijte i listy :o))

Potřebné ingredience

Pro 2 dospělé a jednoho prďolku: 2 kedluby i s listy - nejlépe ze zahrádky, kelímek smetany na vaření, sůl, ocet a voda

Postup přípravy

viz. níže

Kedlubny okrát od tvrdé kůry, nastrouhat na hrubém struhadle. Vyberte pár pěkných mladších listů a najemno pokrájejte - obsahuji vitamínky, které jsou nám jenom ku prospěchu :o) Podlít vodou a dusit do měkka.

Polovinu kelímku vlijte k podušenému kedlubnu a nechte prohřát.

V druhé polovině rozmíchejte hladkou mouku na zahuštění.

Majdu si dosolte a dooctěte podle vlastní chuti. Já třeba ocet nepřidávám, ale manžel by bez něj asi pošel hlady... :o) Přilejte mouku rozkvedlanou ve zbytku smetany a ještě povařte. Příloha brambory a vajíčko, prostě klasika :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

raskynka 16. 6. 2008, 10:06
jeee tak to jsem zvedava ,co mi z toho doma vyleze,kedlubajnu jsem jeste nikdy nezkousela ;-) ;-) ;-)
pimpulka 16. 6. 2008, 12:34
@raskynka Určitě mňamka :-p Teda doufám :^) ;-)
Bylinka1 8. 6. 2008, 21:00
První jsem myslela,že to má být polívka,ale kedlubajda je prostě majda (clamp).Mám ve skleníku plno kedluben,takže určo zkusím (Y)
pimpulka 16. 6. 2008, 12:35
@Bylinka1 Kedlubek ze skleníčku, to je to nejlepší (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie