Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

recept na fondán

0.0
recept na fondán

Potřebné ingredience

našla jsem ho na netu, ale ještě nevyzkoušela

Postup přípravy

Je to znamenitý potah (poleva) , ideální pro všechny dortové dekorátory, včetně začátečníků, nadšenců a profesionálních cukrářů. Je snadná k manipulaci a všestranně zajišťuje kreativitu. Považuje se často za moderní hmotu, ale byla používána v množství podob jako dekorační hmota po mnoho století. Široká paleta továrně vyráběných potahových fondánů je snadno dostupná v mnoha zemích a tyto produkty souvisejí co do složení, příchutí a barvy. Tyto fondány s obchodní značkou mají mnohem delší životnost, než podomácku vyrobený potahový fondán.

Pokud si někdo chce připravit vlastní potahový fondán podle základního receptu, může použit níže uvedený recept.
500 g práškového cukru - prosátého
30 ml (2 polévkové lžíce) kapalné glukózy
25 g bílého rostlinného tuku-rozehřátý
50 g vaječného bílku -z 1 vajíčka

Umístěte práškový cukr, glukózu a bílý tuk do mísy a smixujte dohromady. Přidejte po troškách vaječný bílek, dost na to, aby spojil komponenty. Vyklopte pastu na pracovní povrch a jemně hněťte, dokud není hladká a hedvábná. Pokud je to potřeba, použijte práškový cukr pro poprášení. Uskladněte ve vzduchotěsném plastikovém

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie