Zobrazit přihlášovací formulář

první potažený a náhodou i povedený

0.0
první potažený a náhodou i povedený

Postup přípravy

Korpus je tady kooperace několika receptů z MMB: vyšlehat 5 bílků, postupně všlehat 6-7 lžic cukru, všlehat žloutky (už na měnší rýchlost), vmíchat 6 lžic hladké mouky a půlku kypřící prášku. Formu jsem měla vymazanou extra panenským olejem ( vposlední době dělám jen s ním) a vysypaný strouhankou (dřív mi to s ní nechutnalo, ale asi jsem si zvykla). Na 180 cca 40minut. Poprvé se mi po vyndání nescvrknul, naopak zůstal krásně nadýchaný a i uvnitř stál za to.
Vzhledem k tomu, že měl chvilku před osmou napadlo udělat dort, zkusit to (když už jsem si tu přečetla tolik dobrých rad), neměla jsem doma skoro nic, žádné ovoce a kompotované dávám jen do koláčů. Takže vyplněno pouze krémem(čokoládovým).
Podkladová růžová hmota je tady marsmallákový recept, vzhledem k mé oblibě těchto bonbónů jsem se docela těšila:-)
Ozdůbky (sušené mléko, cukr, pšeničný sirup, aroma, voda, olej-taky odtud). Dneska jsem se poprvé rozhodla vyzkoušet udělat falšovaný marcipán,. někdy kolem páté, ale myš se mi vůbec nepovedla, tak jsem jí zase zmuchlala a rozhodla se ze srandy udělat prsa a penis a hele, oni docela vyšly:-D Na nic dalšího jsem neměla náladu. Sedla jsem si zpátky k internetu a procházela obrázky dortíků, všimla jsem si, že skoro všechyn začátky byly krušné a pustila se do toho znova:-) A zdá se mi, že i s úspěchem. Dort asi nebude moc dobrý,a le já ho stejně dělala na koukání.
A co mě k tomu vedlo? Přítel bude slavi dvacetiny a trochu pozdě (po objednání dortu v cukrárně) si usmyslel, že tam chce marcipán. Tak jsem včera zasedla k počítači a vyplivlo mi to Vaše recepty. Celá nadšená jsem dneska letěla pro sirup, barviva, aroma a mléko. Kupodivu mléko bylo nejproblémovější.:-)
Mimochodem, je mi 17 let a moje maminka ani nepeče a ani nevaří, takže ač se vám dort pravděpodobně nelíbí, tak já ho beru jako veleúspěch.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzaa 6. 6. 2008, 19:32
Markéto, jste fakt šikulka, myš je senzační (Y) (Y) (Y) Já ve vašem věku zvládla maximálně pocukrovanou bábovku ;-) (hello) (hello) (hello)
mysmalin 7. 6. 2008, 8:22
@zuzaa Tak to já si zase na bábovku netroufnu (H) Nemám doma ani formu (dance)
033 6. 6. 2008, 13:52
JSI SIKULKA ME JE 37 A NA TAKOVY SI NETROUFAM,AZ PUJDU DO MESTA CHCI KOUPIT SUROVINY A MARCIPAN UPECT PODLE MMB (^)
mysmalin 5. 6. 2008, 12:39
Děkuju. (child1) Teď zrovna dělám růžičky a tak si blbnu, konečně jsem se dokopala k obarvení, aby nebyly jen "bílé" nebo modré, šlo to z tuha, neb už mám hotový základový a přimíchávat do toho prášek stálo za to... (cinky) Teď už jen přemýšlím, jaký dort a jak barevně ho udělat, dvacetiny nechce zanedbat (pack) Ale už se vidím, v pátek večer korpus a pomazánky. V sobotu ráno, nakoupit veky, rohlíky, sýry atd. Udělat muffiny, vyzvednout z cukrárny jeden dort, připravit všechno na chlebíčky a "jednoudohubky", dělat dort, všechno zabalit, dojet pro druhý dort a odjet na místo konání. Kde budu mít 3 hodiny an celou výzdobu a vytvoření chlebíčků a hubek. Čtyřicet lidí holt není málo (sampus) A budu ráda, když se nezcvoknu. *-)
Anoel1 5. 6. 2008, 13:11
@mysmalin No tak to je teda hodně nabitej program.Přeju ať se všechno podaří,tak jak má a hodně štěstí oslavenci!!!! |:o) |:o)
2007 5. 6. 2008, 11:53
moc se ti povedl (Y) (Y) (Y)
avonka 5. 6. 2008, 11:53
¨Markétko jsi šikulka je moc pěkný (clamp)
Init 5. 6. 2008, 11:50
No to je krása, napoprvé super, jen tak dál (clamp) (clamp)
jitkaad 5. 6. 2008, 11:31
Tak tohle se ti opravdu moc a moc povedlo, šikulka, jen tak dál, těším se na další výtvor,držím palečky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
JARYEL 5. 6. 2008, 8:30
(Y) (Y) (Y)Markétko, jsi šikulka, já se taky pořád chystám vyzkoušet dort potažený marcipánem, ale zatím mi na to nezbyl čas (clamp) (clamp) (clamp)Jen tak dál (plaz) (plaz) (plaz) (plaz) (plaz)
alfa12 5. 6. 2008, 7:29
Markétko , jsi šikulka (clamp) To hlavní máš, chuť zkoušet nové věci.Dortík je krásnej (Y) a určitě je dělanej s láskou (F) (F) (F) (F) (F)
mysmalin 5. 6. 2008, 6:53
Díky moc všem za pochvalu (L) Opravdu to potěší. Na marcipánové figurky se vrhnu hned dneska, mám dva týdny na vypilování, tak ať to alespoň za něco stojí. (H) Ale ještě mě nenapadlo, jak by měl ten dort vypadat.. :-|
Zrušený účet 5. 6. 2008, 8:02
@mysmalin Zaměř se buď na koníčky tvého přítele nebo co by ho charakterizovalo. Nebo nějaká tématika vyjadřující tvoje city k němu. (hello)
brundice 5. 6. 2008, 6:52
Market,teda taková mladinká cukrářka,no jsi fakt šikula,opravdu klobouk dolů!!!!!jako první dílo v životě a ještě s marcipánem,je to senza!!! (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Anoel1 5. 6. 2008, 6:45
Jen tak dál (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
Bára D. 5. 6. 2008, 6:33
Jo jo, povedl se (Y) (Y) (Y) (F)
Willow M 5. 6. 2008, 6:23
Vítám další budoucí závislačku na dortech...ten Tvůj je moc povedený (Y)
Lucinka 4. 6. 2008, 23:31
Markétko, jste na dobré cestě... dortík máte krásně potažený. Já v 15ti letech upekla babičce motýla a ona o tom básní do dneška... Za 12 let jsem moc pokroků neudělala, ale na Vás to očividně čeká... Myslela jsem, že všechny maminky vaří, neb musí... na čem jste vyrostla?? ;-)
mysmalin 5. 6. 2008, 7:25
@Lucinka Mě právě babička naučila takovou hrníčkovu buchtu, to bylo první, co jsem kdy udělala (pod jejím vedením) a začlo mě to docela bavit, jen jsem pořád nemohla najít žádné dobré recepty nebo rady a najednou je tu mám :-) Tak třeba udělám dneska podle MMB i nějakou véču. Vyrostla jsem na studené kuchyni a několika jídlech: palačinky a bramboráky (většinou teda dělal až strejda), paprika plněná šunkou, sýrem a vajíčkem, kuřecí maso jen tak opečenéna pánvi, teď děláme ta prsa se žampiony a smetanou. Nejčastěji ovšem polévky, nejvíc z pytlíku. A samozřejmě topinky, abych na ně nezapomněla. Na druhou stranu, žiju jen s mamkou, musela vydělávat, měla dobrou práci, tak holt kuchyň dostala na zadek, navíc to mamču ani nebaví :-# A mně to ani nijak nechybělo.
alimama 4. 6. 2008, 23:28
Hele - prsa a pinďa v téhle konstelaci.. :-D Ale dortík je moc roztomilý - a i kdyby nebyl - tolik úsilí a snahy se musí ocenit!!! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
mysmalin 5. 6. 2008, 7:04
@alimama Tu kombinaci jsem si jen tak zkoušela, jestli mi teda alespoň něco půjde a ono to nějak vyšlo *-) Bylo mi líto je tam nedát.
Zrušený účet 4. 6. 2008, 23:21
Já to za úspěch považuji. Obzvlášť když píšeš, že tvoje maminka nepeče, což se dá pochopit, ale že nevaří mě dost překvapilo. Díky jaké stravě jsi se dožila 17 let??? Dortík je báječný. Neumím si představit, že by moje 15letá dcera byť za dva roky něco podobného stvořila. Klaním se tvé odvaze se pustit do něčeho nového. A nejsem určitě daleko od pravdy, když předpokládám, že tě to chytlo a že budou určitě i další. (myslím tím po tom, který budeš dělat tvému příteli.) (hello)
mysmalin 4. 6. 2008, 23:30
@ Bez obědů se dá docela normálně existovat a večeře byla vždycky studená-chleba s máslem a rejče nebo okurka... Teď si docela lebedím, neb se pokouším otrávit samu sebe :-) Například pálivýma křidýlkama. :-D Hned bych dělala další, ale jaksi je nemá kdo jíst. Zítra si budu "trénovat" jen postavičky, ale uže se nemůžu dočkat, jak přilítnu ze školy a vrhnu se na to A děkuju za pochvalu :-p
macik72 4. 6. 2008, 23:08
Super! |:o) Fak jsi šikovná. Já vařím, peču a na marcipán si netroufám 8-| 8-|. (
Inka82 4. 6. 2008, 22:55
(Y) (Y) (Y) (Y) prďáckej seš šikulka (Y) (Y) (Y)
mysmalin 4. 6. 2008, 23:09
@Inka82 :-$ Díky moc...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie