Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Zapékané slovenské kynuté knedlíky(parené buchty extra)

0.0
Zapékané slovenské kynuté knedlíky(parené buchty extra)

Potřebné ingredience

TĚSTO:1/2kg polohrubé mouky,250-300ml mléka,1 vajíčko,3/4 kostky droždí,2-3 lžíce cukru,sůlNÁPLŇ:1 tvaroh v alobalu,osladit dle chuti moučkovým cukremPOSYP: holandské kakao zase osladit moučkovým cukrem dle chuti,my radši kakaovější než cukrovou chuť a na to samozřejmě přepuštěné máslo

Postup přípravy

Zaděláme si kvásek z trochy vlažného mléka,droždí a cukru,až vzejde,zaděláme z ingrediencí těsto.Do těsta nepatří tuk.Uvedené množství surovin je celkové i s kváskem.Nezadělávala jsem nijak dlouho,prostě jsem to smíchala,promíchala až se to spojilo a dala kynout.Bylo to rychlé,na sluníčku kynulo raz-dva.
Knedlíky plníme tvarohem stejně jako klasické české kynuté.Mezitím si dám přepustit máslo,na tohle množství,tak 1/3 másla,jak kdo rád mastí.
Teď následuje nejdůležitější část odlišná od kynutých knedlíků s ovocem.Musíme mít hrnec nejlépe takovej,aby se nám tam vešlo 5 knedlíků ne těsně vedle sebe,ještě nabydou.Hrnec musí mít silnější dno,nemusí být vysokej jako na polévku,ale spíš takovej širší a plošší,aby se nám tam celé knedlíky vešly,potřebujeme na něj pokličku.
Na dno hrnce,nebo pánve vlijeme olej,tak aby pokryl dno,rozpálíme jí a poklademe knedlíky,dáme pokličku.Až knedlíky zespod zezlátnou nebo zhnědnou,stupeň opékání je na vás,pozor,jde to rychle,někdy stačí minuta,odendáme pokličku a na knedlíky a dno vlijem tak 1OOml vlažné vody,zakryjeme a dusíme(paříme) 3 minuty-úplně to stačí.Knedlíky krásně nabydou a v té páře se dodělají.
Knedlíky vyndáme na nahřátý talíř,posypeme kakaem a polijeme přepuštěným máslem.
Je to úžasná chuť.my máme nejradši tuhle kombinaci,ale buchty se můžou plnit čímkoliv,ovocem,čokoládou a stejně sypat,čím máte rádi,mákem,ořechy,tvarohem.Nezaměnitelnou chuť tomu dává právě to připékání.
Můj muž,když je poprvé viděl dělat moji mamku pořád za mnou chodil,ať na ni jdu dohlídnout,že pořád něco hasí:-)))
DOBROU CHUŤ!!!

takovej hrnec používám já,je od firmy Zepter,je menší,vešlo se mi jich tam 4,je to fáze po připečení a teď se to jde pařit

takhle má vypadat to připečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

feixovky 25. 2. 2009, 17:15
Takže pěkně udělej a koukej donést ochutnat :-D :-D :-D :-D
DášaB 16. 6. 2008, 15:38
Tak to určitě zkusím,jsem milovník sladkých jídel. (jidlo)
PATaPET 7. 6. 2008, 20:44
no ja jsem slovenka a muzu rict,takhle dela parene buchty moje mamina a jsou opravdu mnam mnam,zespodu pekne opecene krupavucke (clamp) (Y) |:o)
janka 13. 9. 2008, 14:14
@PATaPET taky jsem slovenka....
reninka 7. 6. 2008, 15:05
Tak já znám "parené buchty" trochu jinak - mám to přímo ze Slovenska. Parené právě proto, že se vaří v páře - hrnec s vodou se převáže utěrkou, na to se ty knedlíky položí, na to přiklopí druhý hrnec. Plnit se mohou čímkoliv, sypat taky (hlavně ořechy či kakao), takže jinak je to stejné. Ale vaše varianta vypadá taky dobře :-) (Y) (dance) (hello)
janka 8. 6. 2008, 18:25
@reninka taky znám,tohle je sice kalorická bomba,ale prostě žúžo
hheellaa 7. 6. 2008, 22:24
@reninka Parené buchty znám přesně jako vy (Y) ale na zapékané se mi sbíhají sliny (pl)
Navis 5. 6. 2008, 18:14
jen to vidím tak tu slyntám na klávesnici!!! :-$ (jidlo)Tohle musím vyzkoušet!! (radost).Miluji takové jídla :-)A naše dvě (X) (X)cácorky taky.Ale manža néé :-Sten je masový.Tak tomu udělám nějakou flákoru masa a my si pochutnáme na tomhle.o víkendu na to vlítnu (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie