Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

Tortelli

0.0
Tortelli

Potřebné ingredience

Na těsto (tortelli)-400g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžičky cukru
větší špetka soli
600 ml vody
6 lžic oleje

na naplnění:
kuřecí nebo vepřové nudličky
grilovací koření,chilli,sůl,pepř,žampiony(můžou být i v konzervě),cibule
majolka,kečup,červená paprika,ledový salát

Postup přípravy

Do misky nasypeme mouku,kypřící prášek,cukr,sůl a přidáme olej.Za stálého míchání pomalu přiléváme vodu,až vznikne velmi řídké těsto (podobné palačinkovému).
Z těsta na úplně suché pánvy - teflonové- pečeme tenké placky-tortilly.Pokud se vám budou trhat,přidejte do těsta ještě trošku oleje.

Na cibuli si osmahneme maso,přidáme koření podle chuti- nebojte se přidat koření,v placce se většina chuti ztratí,nakonec přisypeme žampiony a směs necháme vychladnout.

Z majolky a kečupu si vytvoříme sladký jemně růžový dresing,kterým placky potíráme jako omeletu. Přidáme masovou směs,na proužky nakrájenou papriku a kousek ledového salátu.To vše opartně zarolujeme.

Všechny si pak vyskládám na velký talíř a pokud mám čas,tak každou zvlášť po vychladnutí balím do potravinové folie.V lednici tak vydrží až tři dny ( teda tak dlouho jsme je tam snad ani neměli:-)

Přeju vám dobrou chuť...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzka89 22. 6. 2010, 17:28
mňam, těším se, až vyzkouším (Y)
Eliskak 15. 3. 2009, 9:44
Dobrý den , musím vám napsat , že Tortelíny jsou opravdu výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) už jsme je několikrát dělali a jsou pořád skvělý (zajic) Náštěva si taky moc pochutnala . Děkuji za supr recept (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (D)
fuca 13. 10. 2008, 9:32
Dobrý den Leni, tak tortelli jsem dělala včera na oběd, povedlo se (Y) (Y) (Y),jsou výborné :-) :-) :-), už se těším, až dojde návštěva a já jim to připravím, měli jsme je včera na oběd, na svačinu a na večeři :-D :-D. Je to prostě mňamka. Petra
akires 19. 6. 2008, 10:35
téda to vypadá dobře!!! Skvělý tip na svačiny a večeře!!! (Y) (Y) (Y) (Y) musím to co nejdříve vyzkoušet.Mám hrozně mlsné děti,tak snad uspěji ;-) ;-)
sarimana 19. 6. 2008, 8:58
Tak to jsem potřebovala, nechce se mi je kupovat za ty peníze, snad se mi také vydaří. Díky za receptík! :-)
henulka 19. 6. 2008, 10:14
@sarimana :-)děkuji...snad ano,u nás je děláme často,taky mi ty kupované přišly drahé... Tak držím palce....ať chutná Lenka (L)
s-arka 19. 6. 2008, 6:36
Teda, Lenko, to je paráda (clamp) (clamp) Tortilly dělám často, ale jen kupované ;-)Hned dnes vyzkouším ty vaše a už se těším na to plnění :-) Pokud se mi povedou, nebudu muset konečně kupovat,díííííky |:o)
henulka 19. 6. 2008, 10:15
@s-arka (Y)já doufám,že se povedou,chce to trpělivost a cvik s otáčením..Doporučuji si jich nadělat víc a pak plnit,protože tím teplem,jak je dáváte na sebe tak malinko zvláční..pak se dobře rolují...Lenka (mamca)
s-arka 19. 6. 2008, 13:29
@henulka Leni, děkuji za radu (F) Právě jsem uvažovala, že je udělám z poloviční dávky, abych toho neměla tolik *-) Píšete 16 ks a tak je můžu(ty neplněné) zmrazit?
henulka 19. 6. 2008, 14:56
@s-arka *-)tak to jsem nezkoušela,ale nemyslím,že jich nevyjde tolik,já je dělám ze dvou dávek a za dva dny jsou pryč.Přinejhorším je můžete naplnit ovocem jako palačinku dětem... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie