Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Snickersky

0.0
Snickersky

Potřebné ingredience

1 cesto:

8 žĺtkov, 3 bielka, 3 lyžice vlažnej vody, 10 lyžíc kryštál. cukru, 15 dkg mletých orechov, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, tortové oblátky
2 cesto:

15 dkg mletých orechov, 5 bielok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kukuričného škrobu
Plnka:

1 Salko sladené ( uvarené 3 hodiny vo vriacej vode), 20 dkg masla
čokoládova poleva, posekané arašidy

Postup přípravy

v obrázkovom postupe...

Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru do peny. Pridáme 3 lyžice oleja a vodu a šľaháme asi dve minúty.

Z bielkov a zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh.

Do žĺtkovej zmesy vmiešame orechy a v múke preosiaty prášok do pečiva. Premiešame spolu.

Opatrne vmiešame sneh.

Asi tak...:o) Príliš neplytváme energiou, aby sme sneh nezničili.

Oblátky uložíme na suchý plech a vymastíme iba boky.

Cesto číslo jedna vylejeme na oblátky a rozotrieme. Šupneme ho do rúry vyhriatej na 180° a pečieme do zlata

Upečené necháme vychladnúť. Medzitým urobíme druhé cesto.

Tu ho máme...Bielka vyšľaháme s cukrom do tuha a primiešame orechy a škrob.

Cesto natrieme na papier na pečenie. Aby nám na plechu nebehal, spodok plechu trošku potrieme vodou. Vrch papiera môžme natrieť jemne olejom. Cesto sa nám dobre stiahne, keď sa upečie.

Tu je už upečené a chladne.

Plnka:

3 hodiny varené Salko vychladíme. Maslo vymiešame do peny a vmiešame karamel zo Salka.

Krém natrieme na 1 cesto. Oblátky musia byť hore a na ne natierame krém.

Na krém položime snehové cesto a stiahneme papier. Na vrch snehového cesta natrieme tenkú vrstvu krému.

Povrch koláča polejeme polevou a na trochu stuhnutú nasypene arašidy.
Pokájame a papáme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jahudkalenka 22. 8. 2008, 20:50
Noooo, to vypadá úžasně, mňam, hned bych si dala (zajic)...Určitě vyzkouším.. (Y)
Aderiarleen 19. 6. 2008, 22:06
Janka pochopila si to úplne (Y)
klient 19. 6. 2008, 22:02
Dobrý večer. Tento recept mně velmi zaujal , ale není mi jasné - první těsto se peče zaroveň s oplatkami , když se udělá ostatní a před natřením krému se musí plech s prvním těstem -ten s oplatkami obrátit vzhůru tak, aby oplatky byly nahoře. Je to tak- rozumněla jsem tomu dobře? Děkuji .
Aderiarleen 19. 6. 2008, 19:16
Erika, niekto varí 2 hodiny,ale mne sa raz stalo,že nebolo tak husté ako ked sa varí tie 3 hodiny...inak môžeš si uvariť naraz aj viac konzerv a uložiť napr. do komory, alebo chladničky a máš nachystané aj na budúce...možmo ten návod vyzerá pracne,ale nie je...neboj :-$
akires 19. 6. 2008, 19:07
je to trochu pracnější,ale určitě vyzkouším a nestačilo by to salko vařit jen 2 hodiny ? Manžel má příští týden narozeniny, tak mu to udělám místo dortu díky za inspiraci (Y) (Y) (Y) (Y)
Aderiarleen 19. 6. 2008, 18:42
sú skvelé...najlepšie sú keď postoja v chladničke...a úplne najlepšie je nahradiť polovicu čokolády na varenie horkou čokoškou
zdenka131 19. 6. 2008, 18:01
Vyzerajú super, určite vyskúšam. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie