(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kakaová roláda od Renči Jirmusové
Potřebné ingredience
6 vajec
3 vanilkové cukry
2 lžíce hladké mouky
½ prášku do pečiva
4 lžíce kakaa
250 ml smetany na šlehání
3 banány
Postup přípravy
Do husta ušlehám 6 bílků, přidám k nim 6 žloutků a 3 vanilkové cukry a dále šlehám pěkně do husta. Vmíchám mouku, kakao, prášek do pečiva.
Těsto rozetřu na silně tuhým ztuženým tukem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a upeču (peču max. 8 minut při 200 °C, nesmí se moc upéci, mohla by se lámat).
Teplou roládu pomocí nože nebo stěrky uvolním od okrajů plechu a pak stěrkou ode dna plechu, přičemž ji postupně zaroluju.
Ušlehám 1 šlehačku (lze i více), zchladlou roládu rozvinu a natřu šlehačkou po celé ploše. Na šlehačku (na začátek delší strany obdélníka) položím 3 banány (seříznu špičky) a obdélník oběma rukama pevně stočím. Povrch rolády mírně posypu moučkovým cukrem a krájím.
Původně jsem dělala bez banánů, je rychlá a moc dobrá, s banány připomíná Krtkův dort.
Těsto rozetřu na silně tuhým ztuženým tukem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a upeču (peču max. 8 minut při 200 °C, nesmí se moc upéci, mohla by se lámat).
Teplou roládu pomocí nože nebo stěrky uvolním od okrajů plechu a pak stěrkou ode dna plechu, přičemž ji postupně zaroluju.
Ušlehám 1 šlehačku (lze i více), zchladlou roládu rozvinu a natřu šlehačkou po celé ploše. Na šlehačku (na začátek delší strany obdélníka) položím 3 banány (seříznu špičky) a obdélník oběma rukama pevně stočím. Povrch rolády mírně posypu moučkovým cukrem a krájím.
Původně jsem dělala bez banánů, je rychlá a moc dobrá, s banány připomíná Krtkův dort.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé