Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jíškový závin-opravdu lískuje

0.0
Jíškový závin-opravdu lískuje

Potřebné ingredience

Na jišku-25 dkg másla(nebo hera, zlatá haná...), 150g hladké mouky
Na těsto-50dkg hladké mouky, 1 vejce, 16 lžic vlažného mléka,10 dkg změklého tuku, půl lžičky soli
Vejce na potření

Postup přípravy

Nejdříve připravíme jíšku tím, že rozehřejeme tuk a vmícháme do něj mouku.Chvíli na plotně mícháme a poté z plotny sejmeme.Necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme těsto.Propracujeme jej rukama.Rozdělíme na 2 poloviny.Každou půlku pomažeme jíškou, srolujeme jako závin.Necháme chvíli odpočívat.Poté z každého závinu ukrojíme 4 kousky takže budeme mít dohromady 8 kousku.Ty vyválíme naplníme libovolnou nádivkou(já dala tvaroh a na něj rybíz).Tentokrát ale nerolujeme do závinu ale přeložíme a poté ještě jednou.Potřeme vajíčkem a dáme péci na 200 stupňů až štrůdl zezlátne.

Těsto se chová jako listové takže opravdu krásně lískuje.

Již hotová jížka, takhle nějak by měla vypadat.

Těsto s již rozetřenou jíškou

rozdělených 8 kousků

Po rozkrojení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

minie59 28. 2. 2009, 20:32
Ani nevím, jak dlouho mám tento závin napsaný-až dnes jsem ho upekla. Potřela marmeládou a naplnila jablky. Moc nám chutnal. (Y) (Y)
ovecka17 12. 3. 2009, 13:06
@minie59 jsem, ráda, že se povedl (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie