Zobrazit přihlášovací formulář

Korpus

0.0
Korpus

Potřebné ingredience

Moc Vás prosím ,jestli mi některá z vás nemůžete zaslat recept na VLÁČNÝ KORPUS.Děkuji moc! voky007@seznam.cz

Postup přípravy

...
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 8. 7. 2008, 19:46
HOLKY MOC VÁM VŠEM DĚKUJU (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Init (upraveno) 8. 7. 2008, 20:23
Renuš, kolik holek, tolik receptů, tak taky jeden přidám, mám ho osvědčený, je vláčný a dělám ho vlastně pořád. Na jedno střední vejce 3 dkg cukru krupice a 4 dkg pol.mouky. Já mám vejce domácí, jsou dost velká, tak dávám 4 dkg cukru a 5 dkg mouky. Ušlehám si zvlášť sníh, pak zvlášť žloutky s cukrem a asi půl deckou vlažné vody (na 5 vajec), pak do žloutků přidám mouku s asi půl lžičkou prášku do pečiva, 2-3 lžíce oleje, zamíchám a nakonec hotový sníh. Lehce zapracuju a je hotovo. Část mouky můžeš nahradit kakaem nebo oříšky, ale aby jich nebylo víc než mouky, pak se piškot moc drobí. Piškot z pěti vajec stačí na středně velkou kulatou formu nebo střední srdíčko. Formu z teflonu nevymazávám vůbec, formu klasickou hliníkovou obkreslím na pečicí papír, vystřihnu, dám na dno, stěny potřu máslem, piškot jde pak dobře od stěn, nevysypávám. Peču asi na stopadesát a ke konci smížím a jen dopékám.
Terapera 8. 7. 2008, 13:38
Renatko já dělám takto: kolik váží vejce tolik polohrubé mouky ,tolik cukru a na každé vejce 1 lžíce vlažné vody,trochu pr.do pečiva.Vejce s vodou a cukrem vyšleháme do pěny a pak pomalu přimícháme mouku smíchanou s pr.do pečiva.do kulaté dortové formy dělám tak ze 3 vajec .vejce se váží celá i se skořápkou. (hello)
Lenyna 8. 7. 2008, 13:34
Renčo,já nedělám piškot,ale bábovku.Nepropadá se a všichni jsou nadšený,že je vláčný a jakoby mokrý,nedusivý-ten dort ;-) ;-) ;-) http://www.mimibazar.cz/recepty.php?strana=2&user=6082 Je to ta babiččina bábovka do velké formy.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie