Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Rýžový salát s čočkou a smaženou cibulkou

0.0
Rýžový salát s čočkou a smaženou cibulkou

Potřebné ingredience

dva díly rýže (nejlépe jasmínová)** jeden díl čočky** 4 cibule** koření kardamom (zakoupíte ve specializovaných prodejnách s kořením)** sůl** pepř** olivový olej ** čerstvá petrželka

Postup přípravy

Uvaříme rýže, jak má každý rád, čočku na 1 hodinu namočíme, poté také uvaříme do měkka. Cibulky nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém oleji. Všechno dáme do mísy a promícháme, osolíme, opepříme, přidáme kardamom (je dost aromatický, kolik komu bude vyhovovat, já dávám asi 2 lžičky). Nakonec posypeme osmaženou cibulkou a najemno nakrájenou čerstvou petrželkou. Toto jídlo jsem okoukala v jedné arabské restauraci, je to samostatný pokrm, jí se to vychlazené, za studena, já to používám i jako přílohu k smaženým pokrmům nebo k pečeným kuřecím křidélkům. Na luštěniny moc nejsem, ale tohle jídlo je vynikající. Vyzkoušejte, překvapí vás zajímavá chuť :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Iskerka 11. 2. 2009, 18:48
Rýže s čočkou je výborná a navíc dodává všechny esenciální aminokyseliny (Y)
Helca13 11. 7. 2008, 15:13
Tak jsem to dnes vyzkoušela a byla jsem fakt mile překvapena,je to dobré i teplé.Dělala jsem jako samostatný pokrm a protože mám muže masožrouta,tak jsem přidala opečenou šunku a světe div se ani neremcal a snědl vše.Díky za inspiraci!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie