(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Trubičky nebo jinak řečeno kremrole

Potřebné ingredience
listové těsto, 6 bílků, 35 dkg jemného krystalu, 2 lžíce vody, 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
Nejprve ze všeho si zapneme troubu na 200 stupňů, poté vezmu čerstvé listové těsto (my ho kupujeme) a rozdělím na 3 kousky. Vyválím 1 kousek na obdélník a radýlkem nakrájím proužky 2,5*20 cm.Vezmu do ruky formičku na trubičky a proužek těsta začnu okolo obtáčet.Těsto by se mělo obtáčet jakoby ze šikma kdy by se mělo přerývat asi půl cm. Konec ( 1cm) namočím do hrníčku s vodou a tím se nám nebudou rozplétat.Naskládáme na plech a povrch potřeme vajíčkem a dáme do trouby asi na 200 stupňů a pečeme dokud trubičky nezezlátnou. Poté vyndáme, opatrně sundáme z formiček a necháme vychladnout a mezitím si připravíme sníh.
Cukrový sníh-Vyšleháme do tuha 6 bílku se 2 lžícemi vody a opatrně vmícháme 35 dkg jemného a 1 lžíci citronové šťávy.Poté nádobu se sněhem položíme do hrnce s vařící vodou a šleháme 25 minut.Ta délka je opravdu důležitá potom bude sníh nádherně držet. Poté nádobu přendáme do dřezu se studenou vodou a šleháme ještě 5 minut. Následně sněhem plníme zdobící pytlík a sníh plníme do kremrolí z obou stran. Poté už jen pocukrujeme
Cukrový sníh-Vyšleháme do tuha 6 bílku se 2 lžícemi vody a opatrně vmícháme 35 dkg jemného a 1 lžíci citronové šťávy.Poté nádobu se sněhem položíme do hrnce s vařící vodou a šleháme 25 minut.Ta délka je opravdu důležitá potom bude sníh nádherně držet. Poté nádobu přendáme do dřezu se studenou vodou a šleháme ještě 5 minut. Následně sněhem plníme zdobící pytlík a sníh plníme do kremrolí z obou stran. Poté už jen pocukrujeme

:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renča50
(upraveno)
17. 6. 2019, 23:41
Velice dobrý recept, dělala jsem ze 2 těst z kauflandu - 450g(5plátků, jenom jsem nakrájela na 2,5 cm)a ze 2 - 350g(záleží na jak tenko vyválíte) , měla jsem 70 ks a sníh ze 6 bílků, bylo to akorát. Jeden den jsem pekla a na druhý den plnila.Sníh i na druhý den neteče,výborný. Zkoušela jsem několik receptů, ale tento je nejlepší.dělávala jsem i máslové těsto, ale je to zbytečné, toto je bezpracné. Pekla jsem na 200°C - 8 minut. Těsto jsem měla mražené, povolené při pokojové teplotě. Všem doporučuji. Čerstvé jsem dala do krabiček do mrazáku a hotové vytáhnu až v den oslavy.
nahlásit
čermačka
(upraveno)
5. 4. 2009, 10:22
Dobrý den, můžu se zeptat, dají se napéct dopředu a pak uložit třeba v krabici? Jak dlouho asi vydrží? Díky moc Petra
nahlásit

ovecka17
(upraveno)
9. 4. 2009, 9:20
@čermačka
Dobrý den napéct dopředu se určitě dají ale víc jak týden bych tomu nedávala

nahlásit
Vera13
(upraveno)
5. 12. 2008, 21:50

nahlásit

ovecka17
(upraveno)
6. 12. 2008, 12:58
@Vera13

nahlásit

backa
(upraveno)
16. 7. 2008, 9:16
Na trubičkách ujíždím
taky je peču a nikdy se jich nepřejím


nahlásit

ovecka17
(upraveno)
16. 7. 2008, 9:35
@backa

nahlásit

ovecka17
(upraveno)
12. 7. 2008, 19:46
Měli jsme něco kolem 50 kusů

nahlásit

lumka
(upraveno)
12. 7. 2008, 17:52
Krásné trubičky,jen bych chtěla se zeptat kolik kousků z jednoho těsta se udělá,díky za radu,mám mražené tak bych zkusila

nahlásit
Renča50
(upraveno)
17. 6. 2019, 23:27
@lumka
Pro ty, kdo budou zkoušet tento recept těsto 450g - 20 kusů těsto 350g - 15 kusů
nahlásit