Meruňkové vdolky z jogurtového kynutého těsta

Potřebné ingredience
250ml bílého jogurtu (3,7% tuku),
150ml oleje,
2 vejce (oddělit 1 bílek na potření),
špetka soli,
100g cukru (lhostejno zda mletý nebo krystal),
580g polohrubé mouky (80g nechat bokem),
2 lžičky sušeného droždí,
............... Náplň:
100g Vanilmixu + 300ml studené vody (po vyšlehání necháme 10 minut nabobtnat)
nebo 2 vanilkové pudinky + 300ml mléka + cukr (po uvaření necháme vychladnout),
8ks meruněk
..... jinak vše i zde: http://rybi-cka.blog.cz/0807/merunkove-vdolky-z-jogurtoveho-testa
Postup přípravy
Hotové těsto rozdělíme na 4 díly. Postupně z každého dílu vytvarujeme tlustší váleček, který nakrájíme na 8 dílů - koleček. Kolečka pokládáme na plech řeznou plochou dolů. Vyšlo mi 32 kusů.
Malou naběračkou nebo lžící promáčkneme střed bochánků na plechu. Do jamky dáváme pudinkovou náplň a na pudink čtvrtinu meruňky, nebo klidně menší dílky.
Necháme na plechu chvíli kynout, cca 15 minut, než se nám nahřeje trouba na 180 stupňů Celsia (horkovzduch) a než oba "plechy" pomašlujeme rozkvedlaným bílkem kolem náplně. Pečeme 15-18 minut.
Dobrou chuť!

Kolečka skládáme naležato.

Do důlku dáme pudink a na něj meruňku. Okolní těsto těsně před pečením pomašlujeme bílkem.

Pečeme 15-18 minut při 180stupních. Od 15. minuty vdolky v troubě určitě hlídáme, abychom je nespálili.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















