Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

croissanty z plundrovaného těsta

0.0
croissanty z plundrovaného těsta

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 5g soli, 50g cukru,2 žloutky, sáček sušeného droždí, 250ml vody, 200g másla, náplň podle chuti - nutela, tvaroh, marmoška

Postup přípravy

mouku, sůl,cukr, droždí,žloutky, smícháme s voudou na program nudle (moulinex xxl), necháme 25 minut v chladu odpočinout. Pak rozválíme na plát a do jeho středu na plátky rozprostřeme máslo, zabalíme jako obálkua rozválíme na čtverec a opět složíme do obálky. Necháme hodinu v lednici odpočinout, potom opakujeme rozvalování ještě jednou . Těsto rozdělíme na 4 ks a vyválíme buď obdelník, nebo kolo, rozdělíme na 8 trojúhelníků. Naplníme náplní a rolujeme od širší základny a tvarujeme rohlíky. Potřeme bílkem a necháme ještě na plechu 15 min odpočinout. Pečeme na 220stupňu asi 15 min. ¨Pak už jen pocukrujeme a papkáme. Trochu zdlouhavé ale stojí za TO.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Inkaa 25. 4. 2016, 15:30
Rozumím tomu dobře, že se zadělané těsto nenechá kynout, pouze se přísady řádně zapracují, aby vzniklo těsto a po 25 minutách v lednici se zpracuje s máslem? Většina receptů je totiž z těsta kynutého a pak se teprve přidává máslo (většinou vyšlehané s 10 dkg hl. mouky) a pokračuje přesně jak píšete. Děkuji, Inka
fialinka 17. 8. 2011, 9:19
kika chchgcmcgc,chd.cgcmdtkdmgdic,cbcvzck v (^) (^) (*) (*) |:o) |:o)vuv§uflůvglgzflbuuig§goipí
Jarmila1 6. 12. 2009, 16:38
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp).
vevercak78 30. 11. 2009, 22:15
(Y) (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 15. 11. 2009, 20:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
calexaci 14. 11. 2009, 21:16
(clamp) (clamp) Ještě k nim (C) (C) (C) (C) a jsou naprosto perfektníííííííííí |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie