Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

BORŮVKOVÝ JOGURT SE ŽELATINOU

0.0
BORŮVKOVÝ JOGURT SE ŽELATINOU

Potřebné ingredience

TĚSTO : 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnek pískového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 vejce.... KRÉM : 25 g obyčejná želatina ! 500 g jogurt + 200 g kysaná smetana, 2 vanilkové cukry, 50 g cukru a borůvky anebo místo jogurtu jsou také vynikající náplň : 3 - 4 kysané smetany po 700 g.

Postup přípravy

Na tento moučník potřebujeme želatinu se kterou můžeme pracovat za studena ! Rozpustíme ji ve sklenici vody a necháme asi 30 minut nabobtnat.
NA TĚSTO : Mouku smíchanou s práškem do pečiva promícháme s cukrem. Přidáme olej, mléko a vejce - těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem a pečeme při 150 stupňů na 20 až 25 minut.
Mezitím si připravíme KRÉM : Smícháme jogurt, kysanou smetanu, vanilkový cukr do směsi. Když nám vychladne piškot , připravíme želatinu.....
Nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni, až se úplně rozpustí, a RYCHLE zamícháme do KRÉMOVÉ směsi a přilijeme na TĚSTO, narovnáme a dáme do lednice ztuhnout.
CELÝ PROCES OD ZAMÍCHÁNÍ ŽELATINY DO SMĚSI MUSÍ BÝT VELMI RYCHLÝ, ABY SMĚS NEZTUHLA PŘEDČASNĚ !!!

Příprava na těsto : polohrubá mouka, cukr, mléko, olej, kypřící prášek a vejce.

Krém : borůvky, jogurt + kysaná smetana, vanilkový + krupicový cukr - želatina.

Takhle vypadá vynikající želatina a nevím, jestli ji u Vás seženete. Já jsem ji objevila v drogerii, v obyčejných malých sáčcích, ale funguje za studena.

Další vhodná želatina a byla koupená - BILLA, ale bohužel ji v obchodě neprodávají všude.
Jinak v sačku je jen do 18 g a to je prostě málo na to, aby krém ztuhnul. Tak je potřeba aspoň 25 g ( jeden a půl sáčku ), čímž se krém velmi pěkně zpevní.

Na vychladlé těsto rychle přilijeme želatinový krém...

Krém rychle uhladíme a hned dáme do ledničky ztuhnout...

Po ztuhnutí krájíme a podáváme. Borůvková paráda, lehké, svěží, báječné...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

(Lojzík) 2. 8. 2008, 22:02
Tak to už snad příště vyjde ;-)Ale byla výborná i tak (Y)
HLN 3. 8. 2008, 18:18
@(Lojzík) (F)Určitě to vyjde !!! (Y) (Y) (Y)
(Lojzík) 2. 8. 2008, 8:36
Tak buchta je výborná,jenom jsem někde udělala chybu.Dělala jsem jí s tou želatinou z Billa a tam je psáno zalít horkou vodou a pak jsem to smíchala.Nalila jsem to na buchtu a ono nic :-@ Po chvilce v lednici buchta vyplavala nahoru a tak jsem jí otočila a naštvaná jsem jí šupla zpátky do lednice s tím, že jí druhý den hodím slepicím 8o| 8o| 8o|Ráno jsem vstala,otevřela lednici a co se nestalo (Y)buchtu jsem vyklopila a nakrájela :-DJe vážně dobrá,jen jsem jí chtěla večer vzít nas zahradní grilovačku ke kafíčku,ale musela zůstat v lednici. ;-)Prostě jsem to někde popletla,ale výsledek byl nakonec dobrý a je chutná (Y) (Y) (Y) Díky za tip a snad to příště vyjde jak má (clamp) (clamp) (clamp) Stáňa.
HLN 2. 8. 2008, 10:22
@(Lojzík) Jo, jo, to znám, taky se mi to několikrát nepovedlo, když jsem postupovala podle návodu na sáčku. Až jsem postupně přišla na to, jak to dělat. Nejlepší je to, jak to mám napsané v postupu : nechat nabobtnat želatinu ve studené vodě ( ale té vody nesmí být moc, jen o trochu víc, než želatiny ) - i když je na sáčku napsáno v horké - ale to jde jen s tou želatinou od Vitany, nebo váženou z drogerie, jiné mě takto nefungují. A před zamícháním do směsi nabobtnalou želatinu rozpustit ve vodní lázni a ihned zamíchat do směsi a vylít na piškot.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie