Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

třený chlebíčkový koláč s višněmi a mandlemi

0.0
třený  chlebíčkový koláč s višněmi a mandlemi

Potřebné ingredience

50g mandlových třísek,1 višnový kompot asi 680g,3 vejce,sůl,125g cukru,125 g měkkého másla,1 balíček vanilkového cukru,1 lžička citronové kůry,200g polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

hranatou chlebíčkovou formou vyložíme papírem na pečení.na suché pánvi opražíme mandlové štěpinky a za stálého míchání mírně dohněda a odložíme stranou.
višně slijeme přes síto a necháme odkapat.
rozklepeme vejce a odělíme žloutky a bílky.z bílku s trochu soli utřeme pevný sníh .másla utřeme do pěny a přimícháme cukr,vanilkový cukr a citronovou kůru.přidáme žloutky a vše promícháme.
mouku smícháme s kypřicím práškem.sníh nakupíme na žloutkový krém,přidáme mouku a velmi opatrně vše promícháme.a nakonec vmícháme višně a mandle.
těsto vložíme do formy a dáme péct cca na 1 hod.můžeme jen pocukrovat nebo pokapat čokoládovou polevou...

zadelané těsto dáme péct.já neměla višně ,tak jsem místo višně dala maliny :-) a i prý je dobré i s jablky

upečený koláč jsem pocukrovala moučkovým cukrem a ozdobně polila čokoládovou polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s-arka 14. 8. 2008, 15:12
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli ty višně neklesly a teď čtu, že jste tam dala maliny *-) Přesto, nezůstanou ty višně u dna? Vypadá moc dobře, ráda vyzkouším (F)
helca73 14. 8. 2008, 21:10
@s-arka tento recept jsem delala poprve,tak jsem to jeste s visnema nedelala.a v receptu bylo psano ze chutna dobre i s jablky a ja nemela ani visne ani jablka tak jsem zkusila s malinama a bylo to i tak mnam (zajic)
Evelii 14. 8. 2008, 21:28
@helca73 Teda Helí, koukám co si to zae objevila za dobrůtku :-p to abych to taky zkusila (6) takhle mi to nedá, to zas bude kilo na víc :^)..ale stejně zkusím,dík za typ (Y) (Y)
helca73 14. 8. 2008, 23:38
@Evelii eveli,kdyz budes mit jen kousek (zajic) tak se nemusis bat ze priberes ;-).a jestli to budes delas s visnema mi pak dej vedet jake to bylo,ju (H) a jestli visne budou jen na dne nebo vsude.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie