Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

0.0
Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Potřebné ingredience

Kdysi dávno jsem tohle zelí jedla a bylo tak výborné, že jsem se několik let pokoušela sehnat recept. Nakonec jsem si ho vymyslela po mnoha pokusech sama a protože se blíží sezóna nakládání zelí, určitě jej vyzkoušejte, budete nadšené :-)))))
Na dvě sklenice 0,7 litru potřebute:
1kilo bílého zelí (čistá váha bez košťálu), 1 větší cibule, 100g cukru krystal, 100g oleje, 15g kopru (cca 4 snítky) nebo 1 šálek strouhaného křenu, 50g deka (nebo stejné množství soli), 35g jablečného octa (pokud dáváte klasický, dejte jej méně, je kyselejší)

Postup přípravy

Zelí a cibuli najemno nakrouháme, přidáme na drobno nakrájený kopr a ostatní ingredience, ve velké míse promícháme a napěchujeme do sklenic. Zavíčkujeme, nezavařujeme, jen necháme dozrát zhruba dva týdny při pokojové teplotě. Po otevření skladujeme v lednici. Takto naložené zelí vydrží několik měsíců, ale u nás se vždycky hned spapká, takže nejsem schopna napsat, jak dlouho :-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 26. 8. 2011, 14:58
(Y)jé tak tomuto jsem ráda,miluju takové oblohy a neumím udělat,díííííííííky :-)
madonna80 26. 8. 2011, 14:38
Tak zelíčko naložené :-) :-) a teď už jen čekat dva týdny a hned se do něho pustím ,-) ,-)..........děkuji vám moc za super receptík (Y) (Y) (Y) (flower)
avynka 15. 8. 2009, 23:24
Já už vyzkoušela a chutnalo moc dobře už z vanky :-D. Mám obě varianty, jak s koprem, tak s křenem. Myslím, že budou mít úspěch (Y) :-) (clamp). Tady je moje dílko: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2212906 (hello) (hello)
brundice 19. 8. 2008, 8:27
Určitě vyzkouším,vypadá to mňamkózně,až se mi sliny sbíhají ;-) (Y)
Trinity76 19. 8. 2008, 11:49
@brundice Tak pak určitě dejte vědět, jak Vám chutnalo (L) (L) (L)
xmakis 18. 10. 2016, 15:58
@Trinity76 Dobrý den, můžu se zeptat, zda patří do sklenic i voda z nalevu? Děkuji :)
minie59 16. 8. 2008, 13:34
Koukněte se - vložila jsem také jeden osvědčený recept na moc dobré zelí na mou stránku. Zdravím (hello) (hello) (hello)
Trinity76 16. 8. 2008, 15:48
@minie59 Jéééé, moc děkuji (L) (L) (L) Už to mám mezi oblíbenými (flower) (flower) (flower)
Lucinka 15. 8. 2008, 21:13
Deni, já něco takovýho marně sháním... chutná to jako to zelí, co dávají v hospodě do oblohy? To miluju, ale nikdy se mi to tak nepodařilo... Takže díky, určitě zkusím...
Trinity76 15. 8. 2008, 21:29
@Lucinka No, myslím, že v hospodě se dává to s křenem, to já nemůžu kvůli žaludku :-( Ale tohle je ono, jen to nakrouhat nadrobňounko (L)
Lucinka 15. 8. 2008, 21:32
@Trinity76 já znám z hospody právě s koprem, tak uvidím... určitě vyzkouším a napíšu!! (L)
Denisaaa 15. 8. 2008, 20:27
Mńam Deni, to dělal, náš děda a bylo to vynikající (Y) Mimochodem máme stejnou jmenovku (L)
Trinity76 15. 8. 2008, 20:43
@Denisaaa Jééééé, ahoj Denisko ať žijí Denisky (L) (L) (L) (L)
Denisaaa 15. 8. 2008, 20:57
@Trinity76 A jejich tenisky :-D Taky jsem takovej střeštěněj diblík jako ty - máme to hold ve jméně (child1) a dva culíky nosím s oblibou - dokonce mě je syn nutí dělat (child8)
Trinity76 15. 8. 2008, 22:25
@Denisaaa :-D :-D :-D No, já jsem takový 32. letý ztřeštěný díblík s dvěma (X) (child8) :-D :-D :-D Člověk je tak mladý, jak se cítí, no ne ? ;-) ;-) ;-) Škoda, že nemáš žádné rodinné fotky, už jsem tam chtěla kouknout (L)
s-arka 15. 8. 2008, 19:19
Denisko (flower)Díky, díky, díky (L)Tohle taky miluji, ale po prvních nezdarech jsem to vzdala a dál nepokoušela osud. Máte můj obdiv a hned se do toho dám (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Trinity76 15. 8. 2008, 20:09
@s-arka Tak to jsem moc ráda :-) Ten původní recept byl od jednoho známého, se kterým moc dobře nevycházím, tak nemám odvahu si o něj říct. Tohle by Vám ale mohlo chutnat, je to výborné, jen on měl to zelí nakrouhané jemněji, než já na obrázku. Mám zkažený robot, tak to musím dělat ručně. Zkuste tu jednu várku a pak určitě napište, jak Vám to chutnalo :-)))) Potřebuje to minimálně dva týdny, já jsem to psychicky nevydržela a po týdnu jednu lahev otevřela....a sežrala ;-) ;-) ;-) Je to opravdu mňamka :-)
s-arka 19. 8. 2008, 8:22
@Trinity76 Denisko, mám hotovo (flower) A rovnou plnou nálož :-D Obávám se, že dopadnu stejně, nevydržím a pustím se do toho (zajic) Už teď se mi sbíhají sliny, proto jsem je radši odstranila z dohledu ;-) Výsledek hned napíšu (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie