(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
PLNĚNÉ DATLE (nebo sušené švestky)
Potřebné ingredience
sušené datle či švestky (vypeckovat), mandle (spařit vodou a oloupnout), čokoládová poleva
Postup přípravy
Do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávat je v lednici , nebo v ledové špajzce!
Je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček.
Připravují se nejpozději 1 den před Štědrým dnem, dá se jíst v podstatě okamžitě, ale klidně se může i dost dopředu – nekazí se a nevysychají. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.
Je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček.
Připravují se nejpozději 1 den před Štědrým dnem, dá se jíst v podstatě okamžitě, ale klidně se může i dost dopředu – nekazí se a nevysychají. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

růžík
(upraveno)
14. 12. 2008, 16:59
Tak jsem letos udělala
už jsem to několikrát chtěla vyzkoušet ale moc jsem tomu nedůvěřovala
o to víc jsem překvapená jaká je to ňamka







nahlásit

mohos
(upraveno)
15. 12. 2008, 7:46
@růžík
Jsem ráda, že vám chutná
. Já je letos nedělala, ale třeba zase za rok!




nahlásit

keltka
(upraveno)
15. 12. 2006, 15:59
tohle dělám už dlouhá léta a celá rodina to milujeme.je to vzpomínka na dětství,když mi tohle mňamku dělávala babička.není to pracné a výborné

nahlásit

mohos
(upraveno)
14. 12. 2006, 15:56
Dostala jsem od kamarádky, jako její velmi oblíbený. Posílám dál...

nahlásit