Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept

Rybí tortilly

0.0
Rybí tortilly

Potřebné ingredience

3 filety z pangase,citron, solamyl + koření na ryby, 1 menší cuketa, 1 pórek, 1 velká mrkev, hrst kešu oříšků, 1 lžička sušeného koriandru, 5 lžic omáčky Sweet and Sour, sůl, pepř, 4 tortilly

Postup přípravy

Filety potřeme citronem, posolíme a necháme chvilku stranou. Poté lehce osušíme a nakrájíme na kousky. Solamyl smícháme s kořením na ryby a rybí kousky v něm obalíme. Smažíme na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

Cuketu a mrkev nakrájíme na nudličky, pórek na kolekča a vše společně na oleji osmahneme. Přidáme sekané kešu ořechy, kousky ryby a mletý koriandr. Vše krátce opečeme, přimícháme omáčku Sweet and Sour a dochutíme solí a pepřem.

Směs rozdělíme na 4 připravené tortilly, zabalíme a dáme do pekáčku do vyhřáté trouby na 150 °C na 10 min. zapéct. Vhodná příloha je okurka a rajče.

Kousky ryby obalíme ve směsi Solamylu a koření na ryby

Rybí kousky opečeme na oleji

Na oleji orestujeme cuketu, mrkev a pórek

Do zeleninové směsi přidáme kešu oříšky

Vmícháme kousky ryby

Okořeníme koriandrem a vmícháme omáčku Sweet and Sour

Směs rozdělíme na 4 tortilly

Zabalíme, vložíme do pekáčku a krátce zapečeme v troubě

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lucosekp 15. 12. 2008, 11:11
Dobrý den Ivi,chtěla bych zkusit tortilly,dívala jsem se v obchodě na omáčku Sweet and Sour a nikde jsem ji nenašla.Můžete mi,prosím,poradit,kde ji kupujete nebo čím jde nahradit.Vůbec nemám představu,co to je ;-). Děkuji. Krásné (stromecek). Lucka.
alfleila 16. 12. 2008, 11:44
@lucosekp Zdravím Luci, tu omáčku jsem myslím koupila v Lidlu, když měli týden "asijské kuchyně". Omáčka má sladko-kyselou chuť a jsou v ní kousky asijské zeleniny. Určitě by šla nahradit i jinou, klidně použijte tu, která vám chutná nejvíc, nic tím nepokazíte! Taky přeju krásné Vánoce!! (andel) (hello)
lucosekp 20. 12. 2008, 11:03
@alfleila Ivi,děkuji,omáčku jsem nakonec sehnala |:o). Včera jsem tortilly dělala,jsou výborné (Y) (Y) (Y),vůbec nejde poznat,že je tam ryba.Manžel si taky pochutnal,to je co říct,rybu vždycky jí s výrazem,že hrozně trpí :-D. Děkuji za super recept (clamp) (clamp) (clamp). Krásné (stromecek). (hello) Lucka.
alfleila 20. 12. 2008, 20:25
@lucosekp Děkuji za kladnou odezvu, jsem moc ráda, že vám všem chutnalo! :-) To člověka vždycky potěší.... (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie