Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Moravské koule

0.0
Moravské koule

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 1 vejce, 1 žloutek, špetka soli, 150 g strouhaných vařených brambor, 300 g hrubé mouky, 20 g čerstvého droždí a trošku cukru na droždí. Olej na smažení, hladká mouka na vál, kečup, tvrdý sýr

Postup přípravy

Podle pořadí dáme do pekárny a na necháme udělat těsto. Vykynuté těsto rozválíme na asi 2 cm tlustý plát, ze kterého vykrájíme kolečka. (Používám velké kulaté vykrajovátko na vánoční cukroví) Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci dozlatova. Usmažené pečivo dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk, a necháme vychladnout. Před podáváním potřeme koule kečupem a posypeme sýrem. (můžeme pro změnu udělat koule na sladko - s povidly a tvarohem)
Nestačila jsem naše vyfotit, tak zatím alespoň foto z časopisu, kde jsem recept objevila. :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzkin 25. 8. 2008, 8:46
Ty znám,jsou dobré ,zkuste pod kečup pomazat rozetřeným česnekem(se solí a olejem)
Brucha Vecha 26. 8. 2008, 7:37
@zuzkin Tak to je bezva tip, to může být výborné, vyzkouším. (Y) Díky (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie