Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kuličky z IKEA

0.0
Kuličky z IKEA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

550gramů mletého masa,sůl,pepř,cibule,2 lžičky solamylu,hrst strouhanky,3 vařené strouhané brambory,2 žloutky,150 ml šlehačky .trošku oleje na pečení. na omáčku:250 ml šlehačky,2 lžičky solamylu,1 lžíce hořčice,150ml vývaru nebo z buj.kostky.

Postup přípravy

nejdřiv uvaříme 3 brambory.do mletého masa nandáme jemně nasekané cibule,osolíme,opepříme,žloutky a solamyl a nastrouháme na jemno brambory a vše zamícháme.
v míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou.vytvarujeme menší kuličky-jak známe z ikey.a naskládáme na jemně olejem potřený pekáč. v troubě na 200 stupnů pečeme kuličky asi 40 min. dokud nemají typickou barvičku-hnědou,v půlce času otočíme aby se pěkně propekla i druhá strana.po upečení vyndáme kuličky a do stávy z masa přidáme šlehačku,solamyl,vývar a hořčicci,vše smícháme metlou do hladka a kuličky zase ponoříme zpátky,prohřejeme .
z masového těsta děláme kuličky
v míse šlehačka se strouhanou se obalí masové kuličky a naskládáme na pekáč a dáme do trouby péct.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

I-robot 24. 9. 2008, 22:47
Dobrý den,jestli to dobře chápu,tak ty kuličky v té šlehačce smíchané se strouhankou obalíme před pečením?A potom teprve naskládáme do pekáče s olejem?Moc děkuji jsem asi dnes nechápavá. (D) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie