Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Ostružinové muffiny

0.0
Ostružinové muffiny

Potřebné ingredience

60g změklého másla, 80g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 PL horké vody, 4 vejce, 250g hladké mouky, 1 ČL prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na formu, ostružiny a sekané vlašské ořechy - nemusí být..

Postup přípravy

mrkněte níže..

Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a vodou do husté pěny. Vmícháme postupně žloutky a sníh z bílků.

Nakonec zlehka zapracujeme prosátou mouku promísenou s práškem do pečiva.

Mističky formy na muffiny vymažeme důkladně tukem, vysypeme moukou a z jedné třetiny naplníme těstem. Na těsto v každé mističce asi 3 ostružiny a zakrýt zbylým těstem. Těsto je trochu lepkavější, nanáším lžící kterou si vždy namočím do misky s olejem. Těsto vychází přesně na 12ks této dobrůtky. Dávám lžíci těsta, pak ostružiny a nahoru opět lžíci těsta. Ostružiny nemusí být zakryté, i když to vypadá neupraveně, v troubě vzniknou nádherné kopečky.

Muffiny posypeme sekanými ořechy (ty jsem neměla, takže tady bez ořechů) a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 20 minut při 180stupních. Po upečení necháme vychladnout ve formě. A pak už jenom degustujeme!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DANINEC 20. 2. 2014, 15:27
Právě jsme dopekli a jen se nacpáváme !!! (hotdog) (child4) (jidlo) (jidlo) (zajic) (zajic) (zajic) Jsou moc dobré (Y) (clamp) určitě ještě někdy upeču (^) (L) (jidlo) (zajic) (dance)
mikuli 17. 11. 2008, 12:06
Včera jsme zkoušeli a |:o) |:o) |:o) :-) :-) :-) Akorát jsme plnili, co dům dal... ;-) ;-) ;-) Takže jsme měli mandarinkové, banánové, čokoládové, jablíčkové, prostě takový mixík... 8-| ;-) Ale super, povedlo se, dělala jsem poprvé a hlavně byly (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello)
Luciánek83 3. 9. 2008, 12:37
(Y) (Y) (Y) Super dobrůtka. Chutnají už od pohledu. (clamp) (clamp) Jsi šikovná. (clamp) (Y) Pá Lucka
pimpulka 3. 9. 2008, 12:40
@Luciánek83 To ty ostružiny teto :-p ;-) těšíme se na další zásobu.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie