Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

MALÝ VYNÁLEZ NA VELKOU RÝMU aneb Klotové rukávy pro batole aneb Co se starými ponožkami?

0.0
MALÝ VYNÁLEZ NA VELKOU RÝMU aneb Klotové rukávy pro batole aneb Co se starými ponožkami?

Potřebné ingredience

Staré ponožky - čím víc, tím líp. Nůžky.

Postup přípravy

Nevím, jak u vy, ale já jsem pomalá a než po kýchnutí doběhnu s kapesníkem, je nudle z čumáčku většinou už utřená do rukávu.. Tak jsem vynalezla tohleto: Ze starých ponožek odstřihnu špičku a navlíknu na rukávy (gumičkou nahoru). V případě nehody nemusím převlíkat celé tričko, ale jen stáhnu ponožku a vyměním za čistou..


Poznámka připsaná po bouřlivé diskuzi:
Toto NENÍ náhrada kapesníku a NEučím dítě, aby si nos utíralo do rukávu. Je to jenom POJISTKA, aby soplík neskončil na tričku.

.. a unikátní snímeček přímo v akci..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

svetluskad 14. 4. 2010, 12:25
Doooost dobrý muj syn smrkat umí ale ty rukávy stejně má jak prase (Y) tak asi opatřím také |:o)
chikita12345 29. 1. 2010, 11:24
(Y) (Y) (Y)Tak už máme taky pěkné utřinosky ponoškové. Kačence je 15 měsíců, má asi dva dny rýmu jak čert, nudle jsou všude. Smrkat zatím neumí, jen frká do kapesníku, ale bez efektu. Všimla jsem si, že když jí nudlička sklouzne na pusu, obratně ji slízne...no fuj..ale je to přece jen dítě...Teď má pruhoané utřinosky na rukách, tak uvidíme (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) Zdraví Martina a Kačka (PS: Nemáte někdo radu, jak naučit dítě smrkat?)
kosticka (upraveno) 27. 12. 2019, 16:14
@chikita12345 Dík.
Lucka1401 24. 10. 2008, 17:26
(clamp) (clamp)super nápad. Jen ta dál (hello) (hello) (hello) (hello)
Navis 24. 10. 2008, 9:52
(Y) (Y)Nic víc se k tomu asi nedá napsat :-$Naše sterší dcerka smrkala sama od roku a ta naše druhá cácorka...to je děs :-@jsou jí 3.5 roku a smrká jen když za ní doletím s kapesníkem.jinak ten rukáv tak kráásně oběde že je to děs :-$.to nemluvím o tom když je ve školce..trika jsou od soplíku+ jídla.Škoda mluvit ;-)Malá je adept na více věcí..dokonce se i utírá do druhých a našla jsem i místo kde si vybírá šušínky a kam se lepí(přímo na spodní část PC stolu) hold dostala po rukách ale nějak to nepomohlo. :-pJsou to přece jenom děti.Můj tatka mě učil smrkat bez kapesníku.A já tak venku smrkávala :-$A určitě každá vzorně dokonalá matka soi vzpomene na sebe a nebo i na to že v zimě když dojdete z venku do tepla se Vám udělá kapička u nosu( a to je potom dylema když nemůžete najít kapesník.Mockrát jsem viděla jak nejedna paní u doktorky ladně prstíkama setřela kapičku(jako že se dotkla nosu :-pChu´dátka děti dokonalích matek..upřímně je lituji.Asi si ničeho neužijí a musí fungovat podle přísných pravidel atd.neznám dítě které by nemělo zasoplené nosy+rukávy+trika. :-DA nemáte zlepšovák jak udělat aby straší dcera(8 let) jedla slušně a nevypadalo to po ní po obědě jak u prasátek v chlévě??nějak zapoměla asi jak se jí a má kolem sebe snád víc jídla než na talíři (H)
IRIS128 23. 10. 2008, 11:16
mam dve deti , dva kluky a myslim si ze nezalezi jen na vychove ale i na decku, starsi je puntickar, ma zachvaty kdyz nema vse krasne vyzehlene a neco mu nesedi barevne tak ma depku a cumi hodinu do skrine nez jde za barak hrat fotbal, druhy co je o rok mladsi je dokonaly prase,videli by ste rozdil hned pri jidle treba kosticky cokolady tze timto bych chtela rict ze napad je unikatni pac tohle kdybych vedela driv nemusela bych mesicnde drive davat tolik penez na 9kilovej ariel!!!!!!!!!-mesicne to jen pro predstavu maminek ktere maji dokonale dite jako ja to prvni s tim rozdilem ze ja jsem sama s klukama a ty co sou tez samozivitelky urco radi usetriiiiii (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) jinak nejsem proti nikomu ju my patrime k obema skupinam :-D :-D
Tina(vnoučátka) 23. 10. 2008, 11:02
Já osobně si myslím že není dítě,které by ten nosík do rukávku neutřelo,i když někdo tvrdí něco jiného.
marušáček 5. 10. 2008, 10:56
Škoda, že to nevymyslela už moje mamka, ty moje rukávy teda vypadaly a přezdívka: utřinosdorukávu (tudledudle)
medvedpu 3. 10. 2008, 22:23
Tak to je masakr! Bezva nápad! (L)
bambulka1 3. 10. 2008, 11:44
všechny dokonalé matky prosím , aby se přestěhovaly nawww.jsmedokonale.cz. Každý , kdo se snaží něco vymyslet, aby si ulehčil práci, je zde vítaný. jsem zastánce braistormingu. Zásady brainstormingu Žádné hodnocení Zveřejněné nápady by neměly být nikým komentovány ani hodnoceny. I ten zdánlivě nejhloupější může inspirovat ostatní. U brainstormingu jde především o kvantitu nápadů. Pomáhá neformální prostředí, tým, který se navzájem zná (účastníci by se jinak mohli obávat, že se „shodí“ před ostatními), žádná kritika ostatních.
zoulinka 21. 9. 2008, 11:10
Ado , náhodou suprový nápad!!! :-) (clamp) (clamp) A k "dokonalým" dětem - můj synek k mé radosti už chápe nečůrat do plínek , což už dle tchyně už dáááávno měl umět , protože její děti to zvládly už od .... , ovšem , když se tchyni vyčůral do květináče postaveného na zem , tak se mohla zbláznit :-D. Nočník jako nočník [A]
Bronze1 19. 9. 2008, 11:40
Dobrý den Ado, vůbec nic si nedělejte z negativních komentářů k Vašemu zlepšováku. Asi dotyčné dámy zapomněly na to, že byli také malé a určitě si občas utřely nudličku do rukávu nebo že také nosily plínky. A touto cestou jim chci pogratulovat k tomu, že jejich děti jsou takové jaké jsou a že již ve velmi brzkém věku se uměly vypořádat s rýmou aniž by jí neutíraly alespoň jednou do rukávku. |:o) |:o) |:o) Já, abych pravdu řekla si nějak nepamatuji, kdy se náš malý naučil smrkat do kapesníku, ale vím jistě, že občas nějaká ta nudlička skončila také na rukávu. :-) :-) Každá maminka má se svým dítětem svoje starosti a Vám fandím v tom, že jste chytrá ženská, která si perfektně umí poradit. Jasně jsem z Vašeho zlepšováku pochopila, že Vaše dítě smrká do kapesníku, ale sem tam se to prostě nestihne, takže lepší prát rukávky z ponožek než horu triček. (Y) (Y) (Y) A ty z Vás, kteří si myslí, že Ada učí své dítě utírat nudličky do rukávků z ponožek, tak jsou dle mého názoru vedle jak ta jedle, kdyby tomu tak bylo, proč by se s tím Ada prezentovala na webu? ;-) ;-) ;-) Prostě si vymyslela rukávky, aby si ulehčila práci a nemusela prát tolik triček. Věřím tomu, že každá z nás má určité zlepšováky na řešení svých, ať už malých nebo větších problému s našimi dětmi. My měli třeba starosti s plínkama. Náš malý je přes den nosil do dvou let a v noci dokonce do tří. A i když přes den je nenosí od dvou let, tak i někdy teď se stane, že má kolečko a tomu v prosinci budou čtyři roky. A já se k vůli tomu opravdu věšet nebudu, tepláky a trenýrky se vyperou a malého pochválím za snahu, že šel na záchod. Plínky jsme ho odnaučili tak, že se bratrancovi narodil kluk a my tomu našemu řekli, že Matyášek plínky potřebuje, tak je náš klučina prostě sbalil a dal Matyáškovi a od té doby je prostě nepotřebuje neni přece už mimino, jak říká. :-) :-) Tohle byl zase náš zlepšovák, prostě na to musel přijít sám. Takže vám všem, kteří se potíkáte s každodeními karamboly svých dětí přeji hodně pevné nervy a plno úspěchů a těm z vás, které problémy řešit nemusí, protože mají dokonalé děti gratuluji k tomu, že jsou dokonalé matky. Já sama určitě dokonalá matka nejsem, protože nejsem stroj, ale člověk a z určitostí vím, že ani nemám dokonalé dítě. Ale plně mě uspokojujě to, že můj syn ví, že i když se mu vše nepodaří na jedničku, tak i přes to ho nesmírně miluji.
dlaskova (upraveno) 20. 9. 2008, 18:05
@Bronze1 Dobrý den paní Lucko. Napsala jste to moc krásně. A plně s vámi souhlasím. Můj syn přestal mít plínky přes den už na 1,5roce a já si pochvalovala jakého mám šikulku,to jsem však netušila že plínek v noci se nebude chtít vzdát. A nepomáhalo nic. Ani po dobrém ani po zlém. Doktoři řekli že je zcela zdráv-tak co,řekla jsem si že na to musí přijít sám a že do 15 je snad mít nebude. Měl je do neuvěřitelných 5let. Pak ze dne na den-nebo spíš z noci na noc přestal a je po problému. Mimochodem smrkat uměl už na roce sám. Ale nějak to zapoměl a teď v 5 a 1/2 letech končí nudličky také na rukávu.
IVA 75 (upraveno) 19. 9. 2008, 9:36
(hello) *-) to je,ale (I), pro naši malou (X), já ji ted zas učim at si dává kapesník do kapsičky a nenechává ho všude jinde, tak nakonec zabralo ,že kapsička je domeček pro kapesníček, (noc), docela mě pobavila, když řekla že v té druhé kapsičce bude jako na chatě. :-D Ted je nemocná a o vitamíny taky moc nestála, tak jsme dělali podle paní MATA74- http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7409 pomerančové tekvicky= vydlabaný pomeranč,vyřezané oči a ve vnitř jablko,když to snědla,tak jsme tam dali svíčku a posvítili těm bacilům na cestu,aby šli pryč (6) Také je výborný od belezza přírodní antibiotikum-vložila bych přes http://.......,ale neumím vložit znak alfa -na klávesnici ho mám u 6,když poradite,tak to přepíšu.
muchlanek 9. 10. 2008, 18:01
@IVA 75 Já vkládám odkazy tak, že si označím nahoře řádek ((jak se tam píše odkaz na stránku - jedu myší a držím levé myšítko)) a dám kopírovat ((kliknu pravím myšítkem na označený odkaz a vyberu kopírovat)) a odkaz na danou stránku dám vložit do textu. Zkuste to.
kryštof1 19. 9. 2008, 9:07
Ještě bych poprosila o nápad, jak zabránit dětem, aby nejedly šušně, můj syn to totiž s železnou pravidelností dělá....jo, a když ji náhodou nesní, tak z ní dělá kuličku...tímto se omlouvám všem maminečkám estetičkám (L)
svetluskad 14. 4. 2010, 12:26
@kryštof1 taky jsem si dělávala kuličky jako malá ,-) ,-)
Radunna 19. 9. 2008, 11:44
@kryštof1 :-D :-Dmoje už 7letá se poslední dobou nemůže trefit použitým toaleťákem do záchodu (6) :-D
Lucinka 19. 9. 2008, 9:01
Bohužel nemůžu posoudit, jestli to je nebo není nechutný, naše děti mají 3 roky a smrkat asi neumí, ještě nemocný nebyly, ale některý komentáře jsou fakt úžasný! (H) A jak tu někdo psal, že si dítě v roce a půl neuvědomuje, že se mu chce na záchod, tak to je pěkná blbost.. (L)
kryštof1 19. 9. 2008, 9:08
@Lucinka (kocka)
lenusj 19. 9. 2008, 8:30
(Y) Teda dámy, děkuji Vám všem - takhle jsem se už opravdu dlouho nepobavila!!! Dítě mám už trochu odrostlé - smrkat už umí a zvládá samostatně i ostatní hygienické návyky, ale tenhle nápad se mi líbí a jestli budu mít to štěstí a budu mít šanci ještě jednou v životě běham za malým uprchlíkem, za kterým to bude jen ukapávat, tak tohle určitě využiju. A ještě mi to nedá a musím reagovat na některé příspěvky o nechutnosti, ztrátě chuti k jídlu a podobně. Nezlobte se na mě, ale proč to tedy čtete, pokud hledáte recepty? Jestli vás zajímá jen co dobrého pro rodinu ukuchtit, tak přeci nebudu číst o malém vynálezu na rýmu *-) a při letmém pohledu na nadpis a obrázek se mi opravdu asi špatně neudělá a přitom je mi hned jasné, že nápad na oběd to asi není, že? Chválím ještě jednou tento nápad a pokud sem zabrousí nějaký správce stránek tak by možná nebylo od věci založit rubriku, kde by si mohli maminky sdělovat takovéto nápady anižby pohoršovali ostatní. Ta rubrika tu opravdu chybí, ale za to autorka nápadu nemůže!!
emilly 18. 9. 2008, 20:10
Bezva,skvěle se bavím :-D.Super nápady bývají někdy podceňované.Mě a mého bratra učil děda smrkat rovnou na chodník.Maminka,učitelka v MŠ se vždycky "nenápadně" otočila.Děda byl holt svéráz´a my jako děcka nadšené a kdo dosmrkl dál,byl vítěz-super hra pro malé usmrkance |:o) |:o) |:o).Vyzkoušejte (Y) (Y),taky dost nechutné :-) :-) :-) :-) :-)pro některé křehulky
alimama 18. 9. 2008, 19:59
MOC děkuju všem z Vás, které mají zdravý rozum a zdravé sebevědomí a podpořily mne!!! (L) Mým úmyslem nebylo nikoho popudit, ani mu způsobit dlouhotrvající nechutenství, ale rozdělit se s nápadem, který ušetří spoustu práce a nepříjemností s přetahováním trička přes hlavou a praním prádla. Těm maminkám, které jsem pohoršila, protože jejich dítě si NIKDY v životě nosík do rukávu neutřelo, se dodatečně omlouvám. Taky si myslím, že není vhodné umístit takový návod do receptů mezi jídlo, ale bohužel tu chybí kategorie nazvaná např. "Nápady do domácnosti", takže jsem zvolila alespoň nejlépe odpovídající Co dům dal.
Lunka 18. 9. 2008, 16:10
Ahoj Adi, opravdu se nestačím divit na několik reakcí na váš zlepšovák.... (6) Já jsem teda hned pochopila, že to není náhražka kapesníků, ale pouze zlepšovák, za který bych já byla vděčná, když dcera byla malá a měla rýmy (a že jich bylo..) Rozhodně si nemyslím, že by ze syna někdy vyrostl buránek a to, že někomu kazíte chuť k jídlu je teda opravdu pouze a jenom k zasmání!!!!! :-D Tak proč to ta osoba čte u jídla, že???? (Y) (Y) (Y) Držím vám palečky a nedejte se........... (hello) (hello) (hello)
Leeila 18. 9. 2008, 11:41
:-D Už dlouho jsem se tak nepobavila. Teda díky příspěvkům. Dcera má 3 roky a smrkání už celkem dobře zvládne. Ale když má tu vodouvou intenzivní rýmu, kdy jí neustále teče z nosu tak je protivná, otrávená z neustáléno smrkání a většina nudlí taky končí v rukávu. Vám taky není zrovna 2x dobře když jste nemocný a malý děti to neustálé utírání nosíku prostě obtěžuje. Mají přece lepší věci na práci (chybí mi tu hrající si dětský smajlík :-$ ) Jeden, dva dny se prostě snažím soplíky utírat, potom rýma poleví a smrkáme normálně. Bóóóže tak máme chvilku posoplený triko. Vždyť nejde o život +o( Ada si prostě vyřešila svůj problém po svém. (I) (radost) Já zas dávala Lucce místo bryndáku látkovou plínku, protože některý jídlo končilo až v klíně a musela jsem ji převlíkat celou. [A]
Alena 2711 18. 9. 2008, 14:23
@Leeila taky koukám jako blázen - tady se řeší nudle celej den :-D , no - pro jednu paní druh diety ;-), vzalo jí to chuť k jídlu :-p.No tak koukám na jiné stránky, obsah netu je nekonečnýýýýýa těch možností (flower)
ULMANKA1 18. 9. 2008, 8:34
(hello) (flower)super (Y) (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie