Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Rákott káposzta

0.0
Rákott káposzta

Potřebné ingredience

3/4 kg vepř.plec;
3/4 kg kysaného zelí;
2 -3 varné pytlíky rýže;
2 kysané smetany;
sůl;
pepř;
červená paprika;
česnek;
cibule;
majoránka;
trošku másla.

Postup přípravy

Vše vaříme zvlášť.Maso nakrájíme na kostky,
orestujeme na cibulce,
přidáme koření,papriku a dusíme asi 40min.
Dochutíme česnekem,přidáme máslo a nakonec vše i se štávou rozmixujeme.
Rýži uvaříme v osolené vodě.
Zelí dusíme na cibulce asi 40 min.
Nakonec na dno pekáče nebo varné mísy dáme půlku zelí,
pak rýži,
další je maso,
a nahoru zbytek zelí.
Rozetřeme 2 smetany a zapékáme v troubě asi 20minut.

Vhodná příloha:vařené brambory.
My jsme zvyklí nemít přílohu,je to i tak moc dobré.
Místo masa se dají použít klobásky a je to ještě lepší.
Rada: plec můžete mít umletou,ušetříte si práci.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eva147 5. 5. 2019, 10:01
Vařím podobně, pod názvem kološvarské zeli (Y)
P.A.V.L.A 4. 5. 2019, 14:30
(Y)
Petule13 20. 4. 2013, 20:33
(hotdog) hmm, opravdu velká dobrota (Y) (Y) (Y). Rozhodně již tento receptík patří k našim oblíbeným (i manža se olizoval). (D)
dudney 3. 5. 2019, 18:57
@Petule13 Děkuji (clamp), vařím pravidelně, a je to docela legrace jak lidem nejde dohromady rýže a zelí a přitom je to fakt dobré jídlo.
Nunný 28. 10. 2008, 15:58
Skvělý recept |:o) !!! Něco úplně jiného a navíc neskutečně chutného. :-p H.
dudney 23. 5. 2009, 22:42
@Nunný Haničko-děkuji za pochvalu (L) taky nám to chutná. ;-) ;-)
PrachynskaMichaela 22. 9. 2008, 16:50
(Y)DĚKUJI VÁM MOCINKY ZA INSPIRACI,PO DLOUHÉ DOBĚ DOBRÁ NABÍDKA K SNĚDKU ;-) |:o)
dudney 15. 10. 2008, 17:08
@PrachynskaMichaela Děkuji... (L)
Gabogabo 22. 9. 2008, 14:59
klasická koložvárska kapusta (Y) (pl) (jidlo) (zajic)
dudney 23. 9. 2008, 21:34
@Gabogabo (L) já to znám takhle... ;-)
Niiika 22. 9. 2008, 14:55
Andrejka,mám na toto jedlo viac receptov a buď nebolo napísané,či ryža varená alebo surová,či kapusta varená alebo surová a pod.Teraz mi je to úplne jasné a idem po prvýkrát na to,hoci som ho chcela robiť už dávnejšie.Ďakujem za recept.je stručný a jasný :-). papá
dudney 23. 9. 2008, 21:34
@Niiika Veri,ja som si to doniesla z domova,zo SR.... ;-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie