Písecká kotleta
Potřebné ingredience
750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej
Postup přípravy
Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
Maso naložíme v řidším těstíčku, které připravíme z rozšlehaných vajec,
strouhaného sýra,
kečupu a hořčice,
strouhaného česneku, majoránky, pepře a soli.
V tomto těstíčku necháme kotlety minimálně půl dne odležet.
Necháme je pěkně v lednici.
Obalené kotlety rychle po obou stranách opečeme,
dáme na vymaštěný pekáč,
pokud nám zbyde těstíčko nalijeme ho na kotlety, ještě malinko podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C tak na půl až třičtvrtě hodiny.
Maso jsem pekla nejprve 20min přikryté alobalem a pak jsem deset minut dopékala bez.
A servírovala :-) Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé