Písecká kotleta

Potřebné ingredience
750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej
Postup přípravy

Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

Maso naložíme v řidším těstíčku, které připravíme z rozšlehaných vajec,

strouhaného sýra,

kečupu a hořčice,

strouhaného česneku, majoránky, pepře a soli.

V tomto těstíčku necháme kotlety minimálně půl dne odležet.

Necháme je pěkně v lednici.

Obalené kotlety rychle po obou stranách opečeme,

dáme na vymaštěný pekáč,

pokud nám zbyde těstíčko nalijeme ho na kotlety, ještě malinko podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C tak na půl až třičtvrtě hodiny.

Maso jsem pekla nejprve 20min přikryté alobalem a pak jsem deset minut dopékala bez.

A servírovala :-) Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu















































































































