Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Sikulské kotlety

0.0
Sikulské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,sůl,olej,slaninu,1cibuli,ml.papriku,česnek asi 3 stroužky.kmín,25 dkg kys.zelí,2 lžíce hl.mouky,1 smetanu na vaření,2 dl mléka

Postup přípravy

Kotlety trochu naklepeme,osolíme a opečeme na oleji z obou stran-vyjmeme je.Do tuku po pečení dáme na kostičky nakráj.kousek slaniny nakráj.cibuli a zpěníme,zaprášíme paprikou osmahneme a zalijeme vodou.Přidáme utřený česnek,kys.zelí,kmín,kotlety a dusíme pod pokličkou do měka/nebo v papiňáku/.Když máme maso měkké zahustíme omáčku tím-že ve 2 dl mléka -rozšleháme mouku a vlijeme do omáčky-dobře provaříme.Nakonec přidáme smetanu ,dosolíme a ještě chviku povaříme .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Fishie 4. 2. 2011, 12:25
Včera jsme zkusili ... vařil manža ,-)) .... ochutnával průběžně, víc mu to prý chutnalo než přidal na konci tu smetanu .... já ochutnala až konečnou verzi a chutnalo mi. Holka měla s těstovinami .... akorát z omáčky preparovala zelí (tatínek nepokrájel ,-) ... myslím, že jsme nevařili naposled (pl)
chalupnicka 4. 2. 2011, 12:30
@Fishie Zuzanko -děkuji za komentář-jsem ráda ,že vám to chutnalo (jidlo) ono je vždycky lepší to zelí trošku pokrájet-bývají tam někdy pořádný kusy. :-)Zdarvím Alča (hello)
anemonka 13. 11. 2010, 21:44
mám ráda,ale dělám bez smetany a mléka :-) :-) (Y)
chalupnicka 13. 11. 2010, 21:49
@anemonka hm-každá kuchyně je hold jinačích chutí.Zdravím Alča (hello)
anemonka 14. 11. 2010, 9:31
@chalupnicka to je pravda,rajskou taky jsem viděla vařit už asi na 4 způsoby (L),každý vaří jak to má ta jeho rodina ráda,to je jasný (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie