(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pohankové karbenátky
Potřebné ingredience
250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka
Postup přípravy
Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je taky na cibulce.Přidáme je k pohance,osolíme,opepříme,smícháme s vejcem,prolisovaným česnekem,majoránkou,moukou.Tvoříme karbenátky,obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je taky na cibulce.Přidáme je k pohance,osolíme,opepříme,smícháme s vejcem,prolisovaným česnekem,majoránkou,moukou.Tvoříme karbenátky,obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Alla
(upraveno)
13. 11. 2010, 20:59
Pohanku spařím,zaliji vařící vodou a už se vařit nemusí.Za 20 minut je v peřinách hotová

nahlásit

Gackulka
(upraveno)
14. 11. 2010, 9:24
@Alla
Tak to je taky řešení
já jsem jen postupovala podle receptu v novinách
takže příště určitě vyzkouším podle vás



nahlásit