(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kuře na zelenině
Potřebné ingredience
kuřecí čtvrtky (nejlépe 1 kuře naporcovat), brambory, mrkev, brokolice, žampióny, grilovací koření, máslo, smetana ke šlehání, vegeta (zelenina se dá všelijak kombinovat, ale tohle je osvědčená kombinace, kterou děláme my doma)
Postup přípravy
Na plech rozložíme kuřecí čtvrtky, posypeme grilovacím kořením, na každou čtvrtku položíme kousek másla (kůžička kuřete je pak ještě lepší) a podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 180-200 stupňů. Necháme péct cca 30 minut. Mezitím si nachystáme na kostičky očištěné a nakrájené brambory, mrkev, brokolici na růžičky (necháme přejít varem a teprve poté dáváme na plech), žampióny čerstvé nebo zavařené nebo mražené, kdo co má po ruce. Po cca 30 minutách pečení v troubě rozložíme mezi čtvrtky rovnoměrně veškerou nachystanou zeleninu i s houbami, posypeme důkladně vegetou a zalejeme smetanou ke šlehání, trochu promícháme zeleninu se smetanou a dáme opět do trouby zase na těch cca 30 minut. Po dopečení, podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kabu
(upraveno)
9. 2. 2007, 21:34
Podobný recept dělávám už dlouho, jen jsem nedávala žampióny, určitě to takto vyzkouším. Díky za inspiraci
Blanuna
(upraveno)
17. 1. 2007, 20:49
Tak na to, že zeleninu opravdu nejím s žádnou velkou chutí, tak toto vypadá vážně lákavě - hlavně s tou kombinací s kuřátkem a ta smetana. Vyzkouším a jsem zvědavá
p.kunrt
(upraveno)
17. 1. 2007, 17:01
Tento recept je vynikající. Pochutnala jsem si já i můj syn Kubík. Děkujeme. Pavla
anýsek
(upraveno)
17. 1. 2007, 15:39
Hani, taky díky za fajn receptík, je to moc dobré, právě jsem to před chvilkou dopekla
daskakar
(upraveno)
7. 1. 2007, 23:38
Tak jsem udělala taky tohle báječně vypadající papání a můžu říct - bylo to bezvadné!!! Všichni jsme si moc pochutnali a manžel říkal : tak tohle dělej častěji Doporučuji
Žirafa
(upraveno)
4. 1. 2007, 12:50
Haničko, dnes jsem zkusila Váš recept a musím ho pochválit, je to opravdu výborné, moc jsem si pochutnala. Mňam!