(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
JABLEČNÉ KNEDLÍKY:
Potřebné ingredience
Tvarohové těsto ( viz výše), asi 5 větších jablek, citrónová šťáva, 1 kostka tvrdého tvarohu na strouhání,moučkový cukr a mletá skořice na posypání, rozpuštěné máslo na přelití, sůl.
Postup přípravy
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme i se slupkou na malé kousky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Do každého kousku těsta zabalíme několik kousků jablek, těsto pevně uzavřeme a v dlaních zakulatíme. Knedlíky vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po chvilce je vařečkou podebereme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme asi 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře a rozpůlíme. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem, poprášíme skořicí, přelijeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé