Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

0.0
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Potřebné ingredience

1 velký květák ,
6 plátků anglické slaniny ,
200g červených paprik naložených v oleji ,
200ml zakysané smetany,
180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda ,
sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a opepřete.
2. Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
3. Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie