(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Dýňový kompot s ananasovou příchutí--OD Renata Hřebíčková
Potřebné ingredience
kyselina citronová 40 g
ananas na kostičky 1 konzerva
citron 1 ks
cukr krupice 500 g
celá skořice
voda 2 l
vydlabaná dýně 3 kg
hřebíček 20 ks
Postup přípravy
Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody.
Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.
Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice.
Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozva
Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.
Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice.
Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

marge
(upraveno)
20. 10. 2008, 8:27
Jen jsem nenašla kdy ta dát tu kyselinu
S tím cukrem vařit do nálevu?

nahlásit