(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jablečno-ořechový dortík
Potřebné ingredience
3 vejce, 250 g nastrouhaných jablek, 150 g cukru moučky, 1 polévkovou lžíci kakaa, 100 g sekaných ořechů, 70 g krupice, tmavou a bílou čokoládovou polevu (bílá není nutná), ořechová jádra na zdobení
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků.
Jablka oloupeme a nastrouhámee na hrubém struhadle.
Žloutky s cukrem vymíchámee do pěny, přidáme 1 lžíci kakaa, nastrouhaná jablka, krupici a necháme asi čtvrt hodiny odpočinout.
Do těsta vmícháme ořechy a nakonec i tuhý sníh z bílků.
Zlehka promíchámee a vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Pečeme asi 40 minut při 180 °C.
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou, případně ozdobně postříkáme i bílou polevou a dozdobíme ořechovými jádry.
Včera jsem tento recept vyzkoušela a už bych mohla péct další.
Ať tak chutná i vám.
Jablka oloupeme a nastrouhámee na hrubém struhadle.
Žloutky s cukrem vymíchámee do pěny, přidáme 1 lžíci kakaa, nastrouhaná jablka, krupici a necháme asi čtvrt hodiny odpočinout.
Do těsta vmícháme ořechy a nakonec i tuhý sníh z bílků.
Zlehka promíchámee a vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Pečeme asi 40 minut při 180 °C.
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou, případně ozdobně postříkáme i bílou polevou a dozdobíme ořechovými jádry.
Včera jsem tento recept vyzkoušela a už bych mohla péct další.
Ať tak chutná i vám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé