Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Páperové rezy

0.0
Páperové rezy

Potřebné ingredience

6 vajíčok, 20 dkg práškového cukru, 130 dkg škrobovej múčky (Gustin), lyžička Salajky, troška vody Plnka: 8 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy alebo vanilkové pudingy, 2 balíčky vanil. cukru, 6 lyžíc práškového cukru, 10 dkg masla, 2 smotany na šľahanie 33%, 2 stužovače, rum,alebo aróma

Postup přípravy

tento koláčik je bez múky, takže je vhodný aj pre ľudí trpiacich na celiakiu...pre všetkých je však rovnako návykový

na korpus

na plnku

Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny.

Do mierne vychladnutej masy zamiešame Gustin a vo vode rozpustenú Salajku. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C.

Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding...necháme vychladnúť. Maslo z cukrami vymiešame do peny a postupne pridávame puding. Nakoniec prišľaháme rum. Osobitne si vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Trochu odoberieme a zamiešame do pudingovomaslovej plnky.

Plnku natrieme na upečený plát.

Na žltú plnku natrieme šľahačku a dozdobíme vaječným topingom.

Koláčik na chvíľu položíme do chladu a potom papáme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Novákovka 7. 11. 2008, 12:50
Vypadá nádherně, jen by mě zajímalo kde se dá koupit vaječný toping. Děkuji.Eva
Aderiarleen 7. 11. 2008, 14:39
@Novákovka Evka toping zoženieš v hocijakých potravinách...ale aj bez neho je výborný
Aderiarleen 31. 10. 2008, 11:57
Katka ,ja som ju kúpila v kauflande...naozaj to čudne pchne keď sa otvorí rúra tak sa nenadychujte...ale upečené už je v pohode a nič necítiť a koláčik je veľmi jemný...robievam so Salajkou aj krehké rezy a sú skvelé
KatkaW 3. 11. 2008, 12:24
@Aderiarleen Aha, tak to je super, že to vím. O víkendu jsem dělala s amoniem z drogerie a musím říct - paráda (clamp). Cpala jsem se jak nezavřená (zajic). Byla u nás návštěva a taky - velká pochvala (Y). Děkuji za bezva recept. Katka
Aderiarleen 3. 11. 2008, 13:56
@KatkaW Katuš tak to som rada, že chutilo...a poradila si si skvele (Y) inak s tým cpaním to asi každý tak čo ten koláčik ochutnal...skrátka nedá sa prestať ;-)
KatkaW 31. 10. 2008, 9:02
Salajka je amonium, také cukrářské droždí nebo jelení sůl. Prodává se většinou v drogerii, prý také v Kauflandu. když se peče, tak dost páchne, po upečení by to mělo vyprchat. Jinak koláček vypadá krásně, o víkendu určitě vyzkouším.
Aderiarleen 31. 10. 2008, 8:55
Salajke sa kedysi hovorilo aj jelenia soľ...ale myslím, že by sa dala nahradiť aj jedlou sodou...je to výborný jemný koláčik a nepresladený....takže ak nemáte radi presladené budevám chutiť (F)
rozen 31. 10. 2008, 6:36
No moja mama tomu hovorila aj amonium, je to asi niečo ako čpavok, ono to aj tak zapácha, keď s tým pracuješ. Vždy sa dáva do tekutiny a vtedy sa nezľakni a dávaj pozor, lebo to šumí.
s-arka 31. 10. 2008, 6:03
Gabika, opět super receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Až se vrátíme od rodičů, vyzkouším na oslavu Radkových narozenin |:o) (L) Zlatíčko, jen nevím co je Salajka, nemůžu to z toho pytlíčku rozluštit ;-)
backa 31. 10. 2008, 7:43
@s-arka Šárko,já si myslím,že je to něco jako naše soda,nebo prášek do pečiva,když se tam dává i lžička (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie