Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Peříčkové řezy

0.0
Peříčkové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 200g cukr krystal, 1dl oleje, 1 dl vody, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 200g polohrubé mouky Náplň: 2 van.cukry, 3 van.pudinky, jakýkoliv kompot - větší množství i se šťávou (v létě chci vyzkoušet z čerstvého ovoce) Bílá vrstva: šlehačka, ztužovač

Postup přípravy

Upečeme korpus - peču na 175°C v horkovzdušné troubě, celá vajíčka vyšlehám s cukrem, přidám vlažnou vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, těsto nalít na vymazaný a vysypaný plech. Na první pohled vypadá, že je těsta málo, ale docela to vyskočí. Po upečení necháme vychladnout.

Náplň: rozmixujeme kompot i se šťávou, v misce vedle rozmíchám pudink v trošce vody a naliju do kompotu, dám vařit, hotové to je, až hmota jakoby začne zprůhledňovat.Hmotu natřu na vychladlý korpus a nahoru rozetřu ušlehanou šlehačku se ztužovačem.

Řez je rychlý, nadýchaný a lehký.

rozmixovaný broskvový kompot

kompot + pudink

uvařená hmota na piškotovém korpusu

se šlehačkovou čepicí

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kickinka 10. 5. 2010, 8:18
Podobně to dělávám, ale z čerstvého ovoce... nejlepší jsou jahody, rozmixované, zkusit uvařit jahodový puding (ale ve vodě, nebo jahodovém vitacitu), ty jahody rozmixované do toho zamíchat... To bývá mňamka. Ta šlehačka nahoru, to je už potom bonus (L).
JanaSk 3. 5. 2010, 21:23
Výborný, lehký a rychlý! Bohužel mi nějak pomalu chladne, takže ujídáme ještě za tepla... :-) :-) :-) :-) :-) :-) Díky za báječný recept! Jana
Ilonáček 1. 5. 2010, 18:11
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie