(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Větrníkové řezy
Potřebné ingredience
16dkg hl mouky, 16dkg vody,12dkg oleje, špetka soli, 5vajec krém, 0,4l vody, cukr dle chuti, 2 pudinky, 1 máslo, 1 zakyska 400g karamelová poleva:mouč cukr, z krup cukru udělat karamel a mýchat do hladka a lesku karamel přesně odvážený v mém fotoallbu.-) POLEVA: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=88112&user=120945
Postup přípravy
Těsto si připravíme jako na věnečky s tím rozdílem , že tohle natáhneme na plech, cca 3cm od okrajů-roztáhne se..........Pokropíme vodou a pečeme na 200C do zlatava bez otevření trouby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Necháe zchladnout pak rozřízneme a plníme krémem.
Krém:Vodu + cukr+ pudinky svaříme na hustou kaši a do teplého zašleháváme máslo.Na konec přidáme tu zakysanou a dosladíme-nesladila sem moc-karamel je sladký až až a pak to příjemně překvapí ta méně sladká náplň.Dáme vyhladit a krájíme.
Necháe zchladnout pak rozřízneme a plníme krémem.
Krém:Vodu + cukr+ pudinky svaříme na hustou kaši a do teplého zašleháváme máslo.Na konec přidáme tu zakysanou a dosladíme-nesladila sem moc-karamel je sladký až až a pak to příjemně překvapí ta méně sladká náplň.Dáme vyhladit a krájíme.
a s karamelovou šlehačkou a van. krémem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brezi
(upraveno)
20. 10. 2010, 9:20
vypadají moc dobře, jak dlouho se asi pečou?
rozen
(upraveno)
20. 10. 2010, 12:40
@brezi
No neviem, ja robím cesto z menej múky, rozdeľujem ho na 2 plechy a pečiem asi 20 min. aby cesto bolo dobre prepečené a ľahké. Toto cesto tej hrúbky by som určite piekla dlhšie - aby to nebolo surové a mastné. Korpus musí byť dobre prepečený - ľahký. S týmto odpaľovaným cestom mám skúsenosť, často robím na objednávku. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=93635&user=169680
Luciášš
(upraveno)
20. 10. 2010, 18:54
@rozen
dělala jsem a problém jsem s ním neměla
Luciášš
(upraveno)
20. 10. 2010, 10:13
@brezi
to je rychlovka -nejdéle 15min, fakt to mám od oka-hlídáte dokud nezezlátnou-pak pomalu otevírat troubu,aby se vypustila pára a oni se zbytečně nespadly