Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Králík na černo(místo kapra na černo)

0.0
Králík na černo(místo kapra na černo)

Potřebné ingredience

králičí předek,30g mrkve,20g petržele,40g celeru,1 cibule,100g másla,1/4 l černého piva,2 dl vývaru,150g sušených švestek,70g cukru,60g strouhaného perníku,80g rybízové zavařeniny,70g povidel,60g rozinek,70g vlašských ořechů,60g mandlí,sůl,celý pepř,nové koření,hřebíček,zázvor,tymián,bobkový list,1 citron

Postup přípravy

Králíka omyjeme,osušíme a nasolíme.Na rozpuštěném másle necháme zkaramelizovat cukr,přidáme pokrájenou zeleninu a cibuli,orestujeme dozlatova,zalijeme pivem a vývarem.Přidáme všechno koření,citronovou šťávu,sušené švestky.Tento základ povaříme a do toho dáme dusit králíka buď vcelku,nebo již nakrájeného na porce.Měkké maso vyjmeme,základ zahustíme nastrouhaným perníkem,zavařeninou a povidly.Dobře povaříme a omáčku procedíme.Omáčka má pikantní chuť.Nakonec přidáme předem namočené rozinky,nasekaná jádra vlašských ořechů a spařené,oloupané a na nudličky nakrájené mandle.Nakonec vložíme maso a prohřejeme.Necháme vychladnout a konzumujeme druhý den,protože po rozležení je ještě lepší.
Samozřejmě během dušení podléváme podle potřeby,ale to snad ani nemusím psát:-).

Příloha:poctivé kynuté houskové knedlíky-viz.můj další recept

Je to asi kalorická bomba,ale jíme to jen jednou za rok většinou na Štěpána.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie