(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Králík na černo-jednodušší
Potřebné ingredience
králičí předek,3 cibule,100g másla,50g slaniny,5 dl vývaru,1 lžíce cukru,1 lžíce hladké mouky,50g pikantní zavařeniny(nejlépe rybízové),tymián,nové koření,bobkový list,sůl,1 citron
Postup přípravy
Králíka osolíme.Na rozškvařené slanině osmahneme pokrájenou cibuli,přidáme koření,předek králíka,zalijeme vývarem a dusíme.Z másla,na kterém jsme nechali zkaramelizovat cukr,a hladké mouky uděláme jíšku.Měkké maso vyjmeme,šťávu zahustíme tou jíškou,přidáme zavařeninu,okyselíme citr.šťávou a dobře provaříme.Nakonec vložíme obrané maso z králíka.
Příloha:houskový knedlík
Je to jednodušší než tradiční králík na černo.Ale ten pravý je opravdová mňamka!
Příloha:houskový knedlík
Je to jednodušší než tradiční králík na černo.Ale ten pravý je opravdová mňamka!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé