(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
CHROUSTI báááááááááááječnééééééééééééééé
Potřebné ingredience
3 rohlíky**20dkg sekaných ořechů**4 bílky (sníh)**1 lžíce kakaa**25dg cukru
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na malinkaté kousíčky do mísy, přidáme zbylé suroviny a smícháme. Plech si
vymažeme máslem, nebo dáme pečící papír. Kávovou lžící tvoříme hrudky na plech a dáme sušit do trouby, NEPEČEME!!!!! pouze sušíme na střední stupeň, zhruba 20 minut, musí se hlídat, někdy to jde pomaleji a dělá se to i 40 minut, záleží jak velké hrudky máte.
PS: obvykle dělám 2-3 dávky :-))
vymažeme máslem, nebo dáme pečící papír. Kávovou lžící tvoříme hrudky na plech a dáme sušit do trouby, NEPEČEME!!!!! pouze sušíme na střední stupeň, zhruba 20 minut, musí se hlídat, někdy to jde pomaleji a dělá se to i 40 minut, záleží jak velké hrudky máte.
PS: obvykle dělám 2-3 dávky :-))
Vypadá to nevábně ale je to vynikající
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babičkakvětka
(upraveno)
24. 11. 2021, 19:34
dělávám ale místo ořechů používám nesolené buráky moc dobré
lidare
(upraveno)
21. 11. 2021, 19:32
musím zkusit,neznám ale vypadá to lákavě
MONISOCHO
(upraveno)
19. 12. 2009, 12:29
Chci se zeptat rohlíky čerstvé nebo z druhého dne děkuji
Renďák
(upraveno)
10. 12. 2008, 18:53
My je děláme každý rok pod názvem ořechové pusinky, ale ty Vaše s přidáním rohlíků jsou skutečně delikatesní a daleko lepší . Jen jsem tam nedala kakao, aby to bylo víc ořechové . Recept jsem si vytiskla a jiný už nepeču!!!!!!!!!!! Krásné
Petanka
(upraveno)
13. 12. 2008, 9:35
@Renďák
Renatko děkuju, jsem ráda že chutnají Přejí krásné svátky a Nový rok 2009
akdar
(upraveno)
29. 2. 2008, 13:53
Právě jsem vytáhla z trouby a už chroustám jednoho za druhým ... zapomněla jsem dát kakao, ale i bez něj je to výborné ! Díky za recept, rohlíky a bílky u nás zbývají dost často, příště zkusím s kokosem a čokoládou nebo jablky a skořicí
Petanka
(upraveno)
4. 4. 2008, 19:06
@akdar
Radi, jsem ráda že chutnalo a obměny budou určitě dobré, už teď to zní skvěle
raroma
(upraveno)
8. 12. 2007, 19:11
Právě jsem dosušila. Měla jsem zbytek bílků. Je to fakt supeeeeeé recept. jenom v troubě jsem teda sušila téměř hodinu. výsledek je výborný. zařazuji do svých vánočních receptů.
Petanka
(upraveno)
10. 12. 2007, 16:50
@raroma
Radi hodinu to je moc, ono to má být měkké po vytažení z trouby, já je suším asi tak deset minut
Leilinka
(upraveno)
6. 12. 2007, 16:20
Ted jsem dopekla prvni varku a UZASNE,JEDNODUCHE proste Moc dekuju za super recept. Ted letim zadelat na dalsi
Petanka
(upraveno)
7. 12. 2007, 18:06
@Leilinka
Leonko, jsem ráda že vám chutnají my děláváme taky z více dávek neb z prvních dvou dávek zůstanou vždy tak dva kousky
helulka
(upraveno)
4. 12. 2007, 14:12
Za chvilku jdu na to , pak písnu. Mám tu asi 10 bílků tak na to padnou.Jen jdu vyžebrat k babičce pár rohlíků (do obchodu jsem líná) Zatím Helen
Petanka
(upraveno)
5. 12. 2007, 13:49
@helulka
Leilinka
(upraveno)
1. 12. 2007, 16:56
Prosim jaky cukr do testa ?
Petanka
(upraveno)
5. 12. 2007, 10:48
@Leilinka
Může být krupice nebo i moučka záleží na Vás
Camilla
(upraveno)
20. 10. 2007, 19:30
Bože tohle se mi líbí !!! Jsem pečící antitalent, prosím jaké ořechy tam dáváte? A jak to sušíte? Rohlíky jsou normální bílé? Hrozný co? Ale já potřebuji recept úplně podrobný ))))
Petanka
(upraveno)
20. 10. 2007, 19:41
@Camilla
Kamilko, ořechy dávám klasické vlašské a můžou být i namleté, jak chcete, rohlíky jsou obyčejné, bílé, a jak to suším, no v troubě na asi střední stupeň pár minut, ono se to musí trochu hlídat
Zdenka55
(upraveno)
17. 10. 2007, 7:45
No toto je zaujímavé. Petri prosím, na aký stupeň to sušíš a ako dlho? Ďakujem.
Petanka
(upraveno)
6. 4. 2009, 9:53
@Zdenka55
Zdeni, já mám obyčejnou plynovou troubu, která nemá stupně takže odhadem asi na střední teplotu a přibližně 10-20 minut to opravdu záleží na tom jakou máte troubu, nejlépe si to hlídat
cara2001
(upraveno)
5. 9. 2007, 16:47
Fantastické!!!!!!!!! Vyzkoušeli jsme a super super super super!!!!!
hheellaa
(upraveno)
29. 1. 2007, 11:06
Letos jsem tohle cukroví ochutnala u švagřinky a můžu potvrdit, že chuť mile překvapí