Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Makovník

0.0
Makovník

Potřebné ingredience

Cesto:300 g polohrubej múky,1 vajce,3 lyžice práškového cukru,50 g masla,1/2 droždia,150 ml mlieka,štipka soli,olej,1 žĺtok na potretie Pnka:150 g maku,100-120 g práškového cukru (podľa chuti),100 ml mlieka (podľa potreby)

Postup přípravy

Do misky dáme múku,maslo,práškový cukor,vajce a štipku soli.Pridáme kvások (zohriate mlieko,droždie,lyžička cukru).Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto.Necháme kysnúť 20-25 minút.
Medzitým si pripravíme plnku.Pomelieme si mak a pridáme práškový cukor a mlieko.Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme olejom.Natrieme ho plnkou a zrolujeme.Dáme na plech,potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou.Dáme ho do vyhriatej rúry a pečieme pri 160 stupňoch 25-30 minút.Po vychladnutí nakrájame.

naplnený makovík

zrolovaný

pred pečením

upečený

už len polovica :))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 7. 10. 2014, 19:12
(Y) :-)ten je krásný,zkusím (C) (clamp) (clamp)
marsib 13. 9. 2011, 21:09
(Y) (Y) vyzkoušela jsem a je super!! Moc nám všem chutnal http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3756062
cihelinka 8. 9. 2010, 10:09
Díky moc za recept (Y) (Y) těsto jsem dělala také v DP musela jsem tedy dát více mouky ale těsto supr a hlavně je to (pl) (pl) (pl) ,-) jedli jsme s (svatba) ještě teplé nefdalo se odolat (Y) (Y) Pokud budete chtít tak v rodinejch mám (P) Ještě jednou díky (F) (F) (F)
bonifac1 12. 9. 2010, 12:03
@cihelinka nie je za čo :-) my tiež nikdy nevieme odolať a vydržať kým vychladne ,-) ,-) pozrela som fotky a vyzerá výborne (Y) (clamp)
Elvela 30. 6. 2009, 15:08
těsto jsem dělala v DP a makovník je SUPER (Y) (Y) (Y) ....teda byly oba dva ;-),jedly se ještě teplý,protože ta chuť a vůně nenechala nikoho dlouho zahálet (smich). Díky moc za skvělý receptík (L)
bonifac1 1. 7. 2009, 16:02
@Elvela nie je za čo (L) (L) (L)
Zrušený účet 10. 1. 2009, 9:30
Makovník miluje celá rodina, těsto zkusím v DP, upeču a dám vědět, jak chutnal. Víte, že maková buchta v porovnání se stejnou tvarohovou má mnohem vyšší obsah vápníku ? Já to dlouho netušila, z máku jsem moc nepekla, ale nyní recepty s mákem přímo vyhledávám, takže díky, snad se mi povede ;-)
simipimi 10. 1. 2009, 9:10
(Y) vypada uzasne az budu mit suroviny tak se do nej hned pustim

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie