Housenka aneb zelená žížala aneb můj první pokus o dort potahovaný falešným marcipánem aneb jak se dostat co nejrychleji k Chocholouškovi

Potřebné ingredience
Na těsto: 4 vejce, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 120 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa
Na náplň: 250 ml zakysané smetany, 100 g moučkového cukru, šťáva z 1 citronu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker (pro přípravu šlehačkových, jogurtových, tvarohových a smetanových dortů a dezertů) , 1 lžička rumové tresti, 2 oloupané broskve
Postup přípravy
2/3 těsta nanést pomocí stěrky na plech vyložený pečícím papírem v pruzích tak, aby mezi nimi vznikly mezery.
Do zbylého těsta vmíchat kakao a kakaovým těstem vyplnit mezery na plechu. Peče se v předehřáté troubě 10 - 15 minut.
Piškotové těsto po upečení uvolnit (nožem) od pečícího papíru a i s papírem stočit a nechat vychladnout.
Na přípravu náplně smíchat zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a citrónovou štťávou. Vyšlehat smetanu a přidat ji do náplně.
Do větší nádoby nalít 100 ml vlažné vody, vsypat želatinový ztužovač a ručně metličkou asi půl minuty intenzivně míchat. Poté do želatiny zašlehat smetanovou hmotu a rumovou tresť.
Hotovou náplní potřít vychladlý korpus a na povrch nakrájet broskve na malé kousky. Srolovat do rolády, potřít pudinkovým krémem a dát ztuhnou.
Patlala jsem patlala a tohle jsem upatlala. No šly na mě mrákoty. Začátek - tvoření marcipánu z marshmellow bonbonů super, ale ty konce..........barvy /sypké/ se mi v tom našem kamenném domečku /je zde vlhčeji/ slepily takže zadělat je do marcipánu bylo nemyslitelné. A proto jsem housenku vlastně těma barvama namalovala..................jenže pak se ten marcipán rozpouštěl.............a housenka se leskla, jak říká moje maminka, jako psovi koule :o)) Celé dopoledne jsem se na ni chodila dívat, jestli je celá a jestli neutekla do kosmetickýho salónu.................výsledek vidíte sami.............ale hlavní je, že chutnala a to i s tím rádoby marcipánem.
Tak teď mám minimálně rok na to, abych něco vylepšila a to buď moje ruce nebo techniku. Tak se pokochejte!
Málem bych zapomněla.........děkuji..........Nikol V./nikra/ za její recept, Marcele P./arielll/ za radu jak barvit a Dáše V./onasi/ za marcipán.

z boku

Oslavenec v obležení zelené příšery.......bojim, bojim, bojim.........taky se podle toho tvářil:o))) Mami, co jsi mi to upekla????
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu















































































































