Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

DĚTSKÝ BORŠČ

0.0
DĚTSKÝ BORŠČ

Potřebné ingredience

50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje

Postup přípravy

Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu přidáváme zeleninu podle toho, jak dlouho se musí vařit: nejdříve nadrobno nakrájenou mrkev a petržel, potom oloupaný kousek rajčete, nekrájené brambory a nakonec nadrobno nakrájené zelí. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme ji do polévky. Polévku zjemníme smetanou, převaříme a podáváme. Starším dětem můžeme dochutit polévku citronou šťávou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie