Pečené hradecké koule
Potřebné ingredience
30 dkg vepřového bůčku, 5 dkg vepřových jater, 1 rohlík, 1-2 stroužky česneku,
1 vejce, kmín, pepř, sůl, případně trošku strouhanky
Postup přípravy
Rohlík krátce namočíme do mléka, vymačkáme a společně s bůčkem, játry a česnekem umeleme.
Přidáme vejce, osolíme, opepříme. Ruce namočíme do vody a tvarujeme koule.Klademe je do hodně vymazaného pekáčku, posypeme kmínem. Mírně podlijeme vodou a upečeme do červena.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Přidáme vejce, osolíme, opepříme. Ruce namočíme do vody a tvarujeme koule.Klademe je do hodně vymazaného pekáčku, posypeme kmínem. Mírně podlijeme vodou a upečeme do červena.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé