Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM Z KAROBU - BEZ KAKAA A BEZ ČOKOLÁDY !!!

0.0
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM Z KAROBU - BEZ KAKAA A BEZ ČOKOLÁDY !!!

Potřebné ingredience

3 lžíce karobu, 2 lžíce obilné kávy, 2 lžíce soj. mléka (nebo ovesného), 2 až 3 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce oleje, 1 velká lžíce sladovitu, šálek horké vody, studená voda

Postup přípravy

maminky, které jste se mě ptaly na tu karobovou polevu, moc se omlouvám, nedostala jsem se k tomu dříve, tak snad to teď takhle bude stačit :-)

Karob, obilnou kávu a soj. mléko smícháme, zalijeme šálkem horké vody a důkladdě promícháme. Do hrnku na ohni nalijeme olej, až je rozpálený, přidáme tekutý sladovit a za stálého míchání zpěníme. Pak přidáme připravenou směs karobu, obilné kávy a sojového mléka. Za stálého míchání přivedeme do varu a nakonec zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Krém používáme na přípravu pohárů, polití pečených jablíček nebo na ozdobení dezertů.

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM JAKO POLEVA NA VÁNOČNÍ CUKROVÍ

postupujeme stejně jako v základním receptu, ale místo oleje dáme ztužený tuk (např. 100% palmový) a do vaření přidáme 2 lžíce mamočeného agar-agaru.

ZDROJ: Radost ze zdravých dětí, str. 316, Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán, vydalo nakladatelství ANAG

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie