Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

NAKLÁDANÁ ZELENINA

0.0
NAKLÁDANÁ ZELENINA

Potřebné ingredience

55dkg celeru,60dkg mrkve i víc,35dkg petržele,30dkg kedluben,10dkg pórku,20dkg cibule,25dkg květáku,1/2kg soli,stačí i míň/je to dost slané/1/4kg sádla,5 celerových listů,4 petrželové listy,2 stroužky česneku-nemusí být

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nastrouháme na hrubo na robotu,podusíme asi 10 minut na sádle a pak plníme do sklenic a pořádně utáhneme.Takto upravenou zeleninu používám do polévek nebo pod maso.Bohužel jsem nevěděla mezi co to zařadit,dala jsem to mezi zavařeniny,ale již se tato zelenina dále nezavařuje:-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

čumka 14. 9. 2010, 10:20
Mám podobný recept, jen nedávám kedlubnu ani květák, ale jinak postup stejný. POlévky už ničím jiným neochucuji, je to fakt super!! A vydrželo mě to teď nejdýl 3 roky!! A je to pořád dobrý, mám z r.2007 ještě tři malé skleničky a nic jim není. Letos už jsem dělala dávku novou a srovnávala jsem to a nejde poznat, že je jedna dávka starší. Tento recept můžu jenom doporučit. (Y)
mikky.h 24. 2. 2007, 15:49
Líbo,tohle dělávám taky,ale nedusím na sádle.Jen to zaliju nálevem a zašroubuji do sklenic.Používám jako čalamádu a ve sklenicích vydrží ( pokud to uchráním vlastním tělem) i tři měsíce.Používám místo kedlubny zelí.. :-) (Y) :-)
Libušča 25. 2. 2007, 18:07
@mikky.h Míšo,tak u nás čalamády moc nejdou,já bych je jedla sama a proto je nedělám +o(
jad 12. 2. 2007, 14:11
nevíte, jak dlouho vydrží zelenina ve skleničce? Ptám se jenom pro zajímavost. Dělám hodně polévky, takže u nás zmizí brzo. Určitě to udělám, protože je bezvadné, že je zelenina i bylinky pohromadě a rovnou se dá do polévky..Díky za receptík. (clamp) (Y)
Libušča 13. 2. 2007, 14:58
@jad Děkuju že jste si vybrala můj recept,zdědila jsem ho od mamky. Jano, nikdy jsem nepozorovala,jak mi dlouho vydrží,také hodně vařím polévky,ale je to naložené v soli,takže mě se nikdy neskazila :-)Doufám,že bude c v polévce chutnat,poté již se nemusí moc polévka dochucovat :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie