Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Kokosky

0.0
Kokosky

Potřebné ingredience

30 dkg ml.cukru,3 bílky,3-4 lžíce strouhanky,10 dkg kokosu

Postup přípravy

Bílky,cukr šleháme nad parou do zhoustnutí.Přidáme strouhanku a kokos.Odstavíme a necháme trochu zchládnout,ale ne uplně.A lžičkou tvoříme na plech s pečícím papírem malé hromádky.Sem tam směs v hrnci promíchneme.Pečeme ve vyhřáte troubě asi na 100-130 st.Spíše sušíme.Kokosky jsem pocincala čokoládovou polevou.Tyto kokosky můžou sloužit jako korpus pro jiný druh cukroví.

Hotová směs

Hromádky na plechu.

Upečené kokosky

Polevu rozehřejeme v horké lázni

Hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vlasson 13. 12. 2008, 14:23
LENI,TAK ZROVINKA DODĚLÁVÁM A VYPADÁ TO MOC HEZKY (Y) (Y) (Y)CELÁ LÉTA JSEM PŘI PEČENÍ BÍLKY VYHAZOVALA :-S,NIKDY JSEM NENAŠLA HEZKÝ RECEPTÍK,ANI ODVAHU UPÉCI Z NICH NĚCO KLOUDNÉHO,ALE VAŠE KOKOSKY JSOU SUPR A JEDNODUCHÉ (Y) (Y) (Y) JEŠTĚ PROSÍM,PO PŮL HODINCE JSEM JEDNU VYNDALA,ROZKROJILA,UVNITŘ BYLA VLHKÁ,JAKOBY NEDODĚLANÁ...TAKŽE PEČU DÁL-PEČU PŘI 125 STUPNÍCH,JAK DLOUHO VY????DĚKUJI A MĚJTE SE KRÁSNĚ. (L) (L)
Lenyela 13. 12. 2008, 15:47
@vlasson Soni,já peču jak se mi zdá.Měla jsem rozehřátou troubu na těch asi 125,ale zdálo se mi že to moc dlouho trvá,tak jsem přidala na 150,za chvilku dostaly kokosky barvu tak jsem stáhla teplotu asi na 100 a ještě chvilinku nechala. :-)Taky jsem je měla ve vnitř měkké,ale jakoby do druhého dne ztvrdly.Dala jsem je do krabice,klasika jako každé jiné cukroví a na balkon.Kluci je vždycky chtěli a já neměla ten správný recept.Od lonska ho mám a jsem spokojená. (Y) :-) :-)Tak at vám chutnají a máte doma úspěch.Mějte se.Lenka (flower)
vlasson 13. 12. 2008, 16:22
@Lenyela LENI,DĚKUJI..... (L) (L) (L)TAK JSEM JE DĚLALA NA TĚCH 125 CCA 1HODINKU...UDĚLALA JSEM JE DOCELA VELIKÉ,BUDU URČO JEŠTĚ PŘIDĚLÁVAT,PROTOŽE VŠEM MOOOOC CHUTNAJÍ,TAK JE UDĚLÁM MENŠÍ-PĚKNĚ DO PUSINKY :-$ MOC VÁM DĚKUJI,JSOU FAKT BEZVA A UŽ NIKDY U NÁS O VÁNOCÍCH CHYBĚT URČITĚ NEBUDOU (Y) (Y)DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÝ PŘEDVÁNOČNÍ I VÁNOČNÍ ČAS (andel) (L)
Lenyela 13. 12. 2008, 16:30
@vlasson Jéééééééé děkuji,to potěší.Taky přeji pěkné vánoční svátky (andel) (banky)A bohatého ježíška (darecek).A hlavně zdraví. (stromecek)
mirdas 13. 12. 2008, 13:04
jdu na to :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie