Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

HOLUBCE

0.0
HOLUBCE

Potřebné ingredience

Hlávka zelí 1 kus
Mleté maso 1kg
Rýže 2-3 pytlíčky
Cibule 7 ks
Sůl
Pepř
Kečup
Česnek 3 stroužky
Grilovací koření
Koření do mletých mas
Olej

Postup přípravy

Hlávku zelí dáme do velkého hrnce a uvaříme vodu můžem malinko osolit .. Při vaření zelí postupně sundaváme listy aby , se nepřevařili a vnitřek by byl syrový ... Mezitím jsi nakrájíme cibuli já dělám ze 3 na kostičky dáme na olej a necháme zesklovatět přidáme rýži a necháme podusit po chvilce podlijeme vodou a ještě chvilinku podusíme .. Ryže ještě nebude měkká , ale pak se dovaří ... Maso dáme do mísy a přidáme česnek , osolíme , opepříme přidáme koření a kečup směs smícháme s upravenou rýží ...Uvařené listy zelí jsi připravíme a ty velké vrchní listy dáme na spod hrnce v, ktérém vše doděláme , takže velký hrnec do něj malinko oleje na ně vrchní listy uvařeného zelí . Další listy plníme směsí a zabalíme a pokládáme do hrnce dokud máme masovou směs .. na vrch zase můžem dát zbylé listy .. Nalejem trochu vody , a dáme vařit . Vaříme tak hodinku maso s rýží uvnitř musí být měkké . Ze spoda se může stát , že ty spodní listy se připečou , ale to nijak neovlivníte už jsem to zkoušela všelijak a vždy se to malinko připeklo asi , proto se tam ty listy dávají , aby samotné holubky byli v pořádku ...Při podávání na holubce ještě osmažím zbylou cibulku. Přeji všem kdo zkusí recept dobrou chuť a všechny dotazy ráda zodpovím ....
U ná je to velká mňamka a hned se sní ...........

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marfanov 3. 9. 2009, 8:04
u nás doma to mamča dělala jako bulharskou sarmu :-) je to ale dobrota, už jsem to aspoň dva roky neměla, hned se do toho pustím (Y) (Y)
si.mi 26. 10. 2009, 12:25
@marfanov Máme to moc rádi i děti jsi pochutnají tak přeji ať se povede (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vosa Petra 24. 7. 2009, 8:21
:-) Simčo, včera jsem zkusila recept na Holubce a bylo to mňamózní (Y) (Y) (Y) (Y) (flower) děkuji Petra
si.mi 26. 10. 2009, 12:24
@Vosa Petra Jsem moc ráda , že Vám chutnalo (F) (F) (F) (F) (F)
skrholka 15. 2. 2009, 20:00
Dobrý den, vypadá to úžasně jen by mě zajímalo, pokud se to podává bez rajské omáčky tak už se k tomu žádná příloha nedává? Omlouvám se asi je to hloupy dotaz, ale já o tomto jídle slyším prvně ;-) ;-)
Nellynka75 18. 1. 2009, 18:53
Dnes bylo k obídku (jidlo) (pl) a moc jsme si pochutnali. Nebojte se vyzkoušet, je to opravdu velice dobré jídlo. (Y) U nás doma moc chutnalo všem a protože jsme mlsní a dětičky (X) (Z) milují omáčky :-), tak k tomu byla i rajská. Určitě budeme dělat. (Y) (clamp) Receptík je bezva. (clamp) (Y)
si.mi 26. 1. 2009, 14:33
@Nellynka75 (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Nellynka75 (upraveno) 7. 1. 2009, 20:03
Díky za recept. Nedávno jsem od jedné paní z Ukrajiny dostala ochutnat. K tomu jsem dostala na přelití rajsou omáčku. Bylo to vynikající. Koukám, že se to dá i bez té omáčky, tak to zkusím. Mohu poprosit o podrobnější popis, jak se pak skládají ty listy, když se to balí? Ona totiž říkala, že nějak vykrajuje ten prostředek těch listů, ten košťál. Tak nevím. Moc díky. Mirka D. (hello) (Y) Prosím podrobné info na mail: mirka.dedkova@seznam.cz Díky.
natana 16. 12. 2008, 17:49
Tak tohle vypadá super...budu muset vyzkoušet (pl) (pl) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie